SANATÇI GNAWA’NIN ÇAĞDAŞ RESİM SERGİSİ GİRNE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ’DE AÇILDI

Girne Belediyesi Sanat Galerisi Sanatçı Gnawa’nın Çağdaş Resim Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.
Girne Belediyesi ve Uluslararası Final Üniversitesi iş birliğinde 10 Ağustos 2022 tarihinde yapılan sergi açılışına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve üniversite rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yaratan, üniversite çalışanları, belediye çalışanları, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Sergi, hafta içi saat 10:00-17:00, cumartesi 10:00-15:00 arasında 16 Ağustos 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Sergi, portre, karakalem, akrilik ve yağlıboya çağdaş eserlerden oluşuyor.

ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Prof. Dr. Hüseyin Yaratan, Final Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde eğitim gören Gnawa’nın eserlerini beğeniyle karşıladıklarını ve Girne Belediyesi ile üniversite arasında imzalanan protokol çerçevesinde de eserlerin halkla buluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.
Yaratan, farklı bir ülkeden ülkemize eğitim görmeye gelen üniversite öğrencisinin hem sanata duyarlılığı hem de cesaretinin örnek teşkil ettiğini ifade etti. Bu olanağı sunan Girne Belediyesi’ne teşekkür etti.

SANATLA UĞRAŞANLARIN HEP BİR ADIM ÖNDE

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, genç sanatçı Gnawa’nın başka bir ülkeden gelerek burada öğrenci olduğunu, bunun yanında sanatla da ilgilenmesinin önemine dikkat çekti.
Gençlerin de  bu etkinlikte arkadaşlarına destek verdiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Güngördü, sanatla uğraşanların hep bir adım önde, çevresine karşı daha duyarlı ve hayata karşı daha olumlu olduğunu belirtti.

Güngördü, Final Üniversitesiyle İngilizce kursları başta olmak üzere farklı alanlarda da işbirliklerinin sürdüğünü dile getirdi.

Önceki Haber Girne Belediyesi, Yerel Yönetimlerde Cinsiyet Eşitliğinin Tartışılacağı Uluslararası Bir Organizasyona İmza Attı