SANAT GALERİSİ’NDE İLK ÖZEL SERGİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Girne Belediyesi Sanat Galerisi, 12-25 Ocak 2018 tarihlerinde Gürcistan asıllı ressam Natia Chkheidze’in ‘Palette of Imagination’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Girne Belediyesi Sanat Galerisi, 12-25 Ocak 2018 tarihlerinde Gürcistan asıllı sanatçı Natia Chkheidze’in ‘Palette of Imagination’ adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, sanatçı Natia Chkheidze’in sergisinin açılışı, 12 Ocak 2018 tarihinde Beycanlar Bölgesi, Cengizhanlı Sokak’ta yer alan ve Girne Belediyesi’nin kısa bir süre önce restore ederek açılışını yaptığı Sanat Galerisi’nde gerçekleştiriliyor. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından açılışı gerçekleştirilecek sergiye tüm sanatseverler davet edildi.

Natia Chkheidze kimdir?

Gürcistan asıllı ressam Natia Chkheidze, 1978 yılında Tiflis’te doğdu. Sanatçı, 2004 yılında Tiflis Sanat Akademisini bitirdi. Eserleri, Aralık 2016’da Barselona’da Museu Marítim’de sergilendi. Bu sergi, sanatçının sanat yaşamı için önemli bir başlangıç oldu. Sanatçı, Kasım 2017’de de Larnaka’da bir kişisel sergi açtı. Tasarıma ve kompozisyona göre farklı teknikler kullanan sanatçı, genellikle yağlı boya çalışmaları yapmakta, çalışmaları kapsamında palet bıçağı kullanarak farklı büyüklük ve tonlarda renkler yaratmaktadır.
Sanatçı, hızlı dokunuş ve hareketlerle keşfetme ve kendi iç duygularını ifade ediş biçimini yansıtıyor. Natia Chkheidze, Girne’de yaşıyor.

Önceki Haber Güngördü, çalışanların yeni yılını kutladı