GÜNGÖRDÜ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HİZMETE AÇILACAK DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ İÇİN SAĞLIK BAKANI FİLİZ BESİMDEN DESTEK İSTEDİ

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü kabul etti.

Güngördü, görüşmede önümüzdeki günlerde hizmete girmesi hedeflenen, şiddete uğrayan kadın ve çocuklara destek vermek, bağımlılık, bireysel ve ailevi konularda kişilere uzman desteği sağlamak, eğitim ve seminerler düzenlemek amacıyla oluşturulan “Girne Belediyesi Danışma ve DestekMerkezi” ile ilgili bilgi vermek; etkin ve sürdürülebilir hizmet sunulabilmesi adına destek talebinde bulunmak için görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

BESİM

Sağlık Bakanı Besim, Merkez’in Girne bölgesine kazandırılmasının önemli olduğunu, KKTC’de kadına yönelik şiddet ve istismar olaylarının yaygınlaştığını dolayısıyla işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Besim, şiddet karşısında hayatta kalanlara destek sunan Merkeze gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.