İzinsiz kazı ve dolgu işlemlerine müsamaha gösterilmeyecek

Girne Belediye sınırları içerisinde tadilat ve yıkım yapılan binalardan çıkan moloz ve diğer malzemelerle birlikte kazı ve dolgu işlemlerinde artış gözlemlenmektedir. Kazı ve dolgu işlemleriyle ilgili Çevre Koruma Dairesi’nden görüş alınıp, Şehir Planlama Dairesi’nden izin alınması gerekmektedir. İzinsiz yapılan işlemler, belediye tarafından durdurulacak ayrıca kazan, nakleden ve dökülmesine izin verenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Kazı ve Dolgu ile ilgili Kural ve Koşullar, 55/89 İmar Yasası altındaki Girne İkinci Bölge  Emirnamesi’nde belirtilmektedir. Kazı ve Dolgu işlemi emirnamede “Herhangi bir amaç için, taşınmaz malın üzerinde ve/veya altında yapısal değişikliğe yol açacak ve/veya üzerindeki doğal kaynağı ve/veya ekolojik dengeyi bozacak ve/veya zarar verecek şekilde kazma ve/veya doldurma ve/veya toprak ve/veya kum ve/veya çakıl ve/veya taş almayı ve/veya çıkarmayı” anlatmaktadır.

Ülkedeki dolgu alanları bellidir, izinsiz yapılan kazı ve dolgu işlemlerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtir, halkımızdan söz konusu işlemler konusunda duyarlı olmasını talep ederiz.

Önceki Haber GİRNE’DE BAZI BÖLGELERE TAHMİNEN 24-30 SAAT SÜRESİNCE SU VERİLEMEYECEK