İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname Duyurusu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’nun aldığı ve 13 Eylül 2017 tarih ve 5/2017 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname’ kapsamında 31 Aralık 2014 tarihinden önceki vergi ve kamu alacakları uygulamasından yararlanmak isteyen gerçek ve tüzel kişiliğe sahip yükümlüler; 02 Ekim 2017 ve G-90/2017 sayılı Belediye Meclis kararı ile bu kapsamda olan belediye borçlularından müracaat kabul edecektir.

İlgili yasa; 31 Aralık 2014 tarihine kadar birikmiş borçları kapsamakta olup, başvuruların en geç 13 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Bu çerçevede;
(a) Peşin ödemede gecikme zammı %98 (yüzde doksan sekiz),