‘ALİKKO İLE CAHER’ ÇOCUK OYUNU YAZMA YARIŞMASI

GİRNE BELEDİYESİ

‘ALİKKO İLE CAHER’ ÇOCUK OYUNU YAZMA YARIŞMASI

Çocuk Oyunu Yazma Yarışması Koşulları:

Ülke tiyatromuz için neredeyse çok az yazıldığını bildiğimiz çocuk oyunlarına yeni ve özgün oyunlar kazandırmak amacıyla   Girne Belediyesi ‘ Alikko ile Caher’ Çocuk Oyun Yazmak , Yarının büyükleri için yarının umudunu taşıyan metinler bulmak amacıyla, bir oyun yazma yarışması düzenlendi.

1-Yarışmanın konu ve tür sınırlaması yoktur. Yazılan oyun Tek perde olmalı, 60 dakikayı geçmemelidir. Oyunlar özgün eserler olmalıdır. Uyarlama eserler yarışma dışı tutulacaktır. . Yarışmaya, Kuzey Kıbrıs’tan, Türkiye’den ve dünyanın her yerinden, herkes katılabilir.

1. Katılım için yazım dili Türkçe olmalıdır. Konu kısıtlaması yoktur. Yarışmacılar özgün eserlerle başvurabilirler.

2-Yarışmaya katılacak eserlerin daha önce yayımlanmamış, amatör ya da ödenekli topluluklarca yurt içinde ve dışında sergilenmemiş olması gerekmektedir.

3-Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından herkes katılabilir. Ancak Seçici Kurul üyeleri ve birinci derece yakınları katılamazlar.

4-Yarışmaya katılım başlangıç tarihi 15-11-2020 / son başvuru tarihi 27-03-2021 mesai bitimine kadardır. Gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

5-  Oyun Yazarları yarışmaya bir eserle katılabilir.  Yarışmaya katılacak metinler, en geç 27.03.2021 tarihine kadar 7 (yedi) adet kopya ve 1 adet CD ( veya USB ) ayni zarfa konmalıdır ve DERMAN ATİK Girne Belediyesi Kültür Sanat Girne Belediyesi Ecevit caddesi NO: 68 Girne/ KKTC, adresine gönderilmeli veya teslim edilmelidir. 7 (yedi) kopyanın her birinin üzerinde 5 basamaklı (harf veya sayı) bir rumuz yazılmalıdır.

5-a) Metin yazarının adı, soyadı, özgeçmişi, posta adresi, elektronik posta adresi, sabit ve mobil telefon numaraları kapalı bir zarfın içinde metinlerin yer aldığı paketin içine ayrı ve kapalı bir zarf içerisinde konmalıdır.

5-b) Kimliği ve rumuzu olmayan metinler değerlendirme dışında tutulacaktır.

5-c) Katılımcılar, yarışmaya birden fazla metinle -aynı rumuzu yazmak kaydıyla- katılabilirler.

6-Gönderilecek eserlerin Times New Roman karakterinde, 1.5 aralıkla ve oyun yazma kurallarına uygun olması gerekmektedir. Oyunlar A4 kâğıdına Word olarak yazılmış olmalı. dermanatik@hotmail.com  adresine gönderilmelidir.

7-Dereceye Giren Eserler Girne Belediyesi Tarafından Kitaplaştırılacaktır.

8-Ödül töreni yarışma sonucu sonrası belirlenecek ve duyurusu yapılacaktır. Tören 2021 yılında Girne Belediyesi Oda Tiyatrosunda Gerçekleştirilecektir.

Önceki Haber 2020 Yılı İşyeri Vergileri Duyurusu