Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine göre; her insan eşittir. Dil, din, ırk, renk, cinsiyet ve köken gözetmeksizin aynı haklara sahip olduğu vurgusu ile insan hakları güvence altına alınmıştır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 72. yıl dönümünde bir çok ülkede özgür, adil ve eşit bir yaşam için çalışmalar sürerken, Girne Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.

Eşitlik ilkesinden hareketle, belediyemizde birçok farklı ülkeden çalışan görev yaparken, ülkemizin her köşesinden ve yurt dışından gelen kişilerle birlikte imkanlar ve yasalar kapsamında ortak etkinlikler düzenliyoruz.

İnsan haklarının sosyal hizmetlerinin ana görevlerinden biri olması nedeniyle belediyemiz bünyesinde oluşturulan Danışma ve Destek Merkezi’nde vatandaşlarımza destek oluyor ayrıca eğitim ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz.

Dil, din, ırk, renk, cinsiyet ve köken gözetmeksizin herkesin eşit olduğu bilincini pekiştirmek amacıyla 11 Aralık Çarşamba günü belediye çalışanlarımızın katılacağı bir seminer düzenleyeceğiz.

Girne Belediyesi olarak daha adil ve özgür bir dünyaya katkı sağlamak üzere sorumluluk almaya ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Bu sorumluluk duygu ve düşüncesi içinde “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, halkımıza ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.