LEYMOSUN KÜLTÜR EVİ’NİN RESMİ AÇILIŞI 20 HAZİRAN’DA

10626476_1234083469954561_3962951011119209525_n

Girne Belediyesi tarafından hizmete giren Leymosun Kültür Evi’nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 20 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştiriliyor.

Girne Belediyesi tarafından 13 Şubat 2015 Limasol Direnişi gününde açılması planlanan ancak uygunsuz hava koşulları ve seçim yasakları nedeniyle açılışı ertelenen Leymosun Kültür Evi’nin resmi açılışı 20 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.30’da gerçekleştiriliyor. Dr. Fazıl Küçük Bulvarı (yeni liman yolu) üzerinde bulunan, Limasol- Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı kuzeyinde yer alan Leymosun Kültür Evi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapacağı ve açılışta çeşitli etkinliklerin de yer alacağı belirtildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Leymosun Kültür Evi, modern ve farklı bir konsept ile engelli standartlarına uygun olarak tasarlandı. İçerisinde; sergi ve çok amaçlı salonu, ofis maksatlı modern odası, kitaplığı, mutfağı, kadın-erkek ve engelli tuvaleti, terası bulunuyor.

Çeşitli etkinlikler burada gerçekleştiriliyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şehrin en güzel yerinde hizmete giren kültür evinin belediyenin kendi öz kaynakları ile gerçekleştirildiğini ve tüm imkanların kullanıldığını belirtti. Başkan Güngördü, kültür evinin birçok etkinliğe ve Girne’de yaşayanlara hizmet vermeye başladığını, Türkiye’den ve ülkemizden yazarların imza günlerine ev sahibi yaptığını belirterek, bu tür sanatsal ve kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade etti.
Güngördü, açılışa tüm halkı davet etti.

Önceki Haber GİRNE’DEKİ ŞEBEKE SUYU ‘TEMİZ VE İÇİLEBİLİR’