KERVANSARAY YEŞİL ALAN VE ÇOCUK PARKI PROJESİ TAMAMLANIYOR

dsc_0197-1 dsc_0198-1 dsc_0201-1 dsc_0204-1***Girne Belediyesi’nin Kervansaray Yeşil Alan ve Çocuk Parkı düzenlenmesiyle ilgili çalışmaları tamamlanıyor.

Girne Belediyesi, Kervansaray Yeşil Alan ve Çocuk Parkı düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarının sonuna geldi.

Girne Belediyesi Park ve Bahçeler Bölümü’nden yapılan açıklmada, 2 bin 350 metre kare alan içerisinde yer alan projede, engelli engelsiz çocuk parkı, basketbol sahası, 250 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru, dış mekan spor aletleri ve büfe ile engelli- engelsiz tuvalet grubunun yer aldığı belirtildi. Elektrik altyapısının tamamlanma aşamasında olduğu, projede öngörülen yürüyüş parkurunun da önümüzdeki günlerde tamamlanacağı kaydedildi.

Atıl durumdaki boş alan değerlendirildi…

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kervansaray bölgesinde yıllardır atıl durumdaki boş bir alanda “Yeşil Alan ve Çocuk Parkı” yapmak için çalışmalara başladıklarını, bu nedenle bir toplantı düzenleyerek bölge halkına bilgi verip, görüş ve düşüncelerini aldıklarını söyledi.
Güngördü, bölge halkının öneri ve beklentilerini de göz önünde bulundurdukları projenin kısa bir süre sonra tamamlanacağına işaret etti.
Güngördü, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarının kentteki önemine vurgu yaparak, “Göreve geldiğimiz günden bugüne, sosyal yaşamın önemli bir parçası olan çocuk oyun alanlarının yenilenmesi, yeni oyun alanlarının hizmete girmesi ve yeşil alanların çoğaltılması konusunda çalışmalara başladık. Bölgenin gelişimini de dikkate alarak, modern bir çocuk oyun parkı için kolları sıvadık. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra oyun parkı hizmete girecektir.” dedi.

Önceki Haber Buray Girne’de sahneye çıkacak