KERVANSARAY PLAJI’NDA ÇOCUKLAR HEYECAN VE EĞLENCE DOLU SAATLER GEÇİRDİ

GİRNE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA PLAJ TURNUVASI DÜZENLEDİ

** Girne Belediyesi, Yaz Tatili Çocuk ve Gençlik Atölyeleri Oero Trading Ltd. katkılarıyla Kervansaray Belediye Plajı’nda düzenlenen plaj turnuvasıyla (survivor) devam etti. Çocuklar, iki gün boyunca plajda hazırlanan parkurda yarışarak heyecan ve eğlence dolu saatler geçirdi.

Girne Belediyesi’nin yaz aylarında düzenlediği Çocuk ve Gençlik Atölyeleri bu sezonda da dolu dolu bir programla devam ediyor. 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü ve bugün (18 Temmuz 2019 Perşembe) 6-9 yaş ve 10-13 yaş grubundan 150 çocuk Kervansaray Belediye Plajı’nda düzenlenen Plaj Turnuvası’nda heyecanlı ve güzel saatler geçirdi.
Oero Trading Limited katkılarıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye olarak çocuklara yönelik bu tür aktiviteler düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirterek, amaçlarının, çocuklara tatil döneminde kaynaşacakları, sanatla uğraşacakları, spor yapacakları güzel vakit geçirecekleri ortamlar sunmak olduğuna işaret etti.
Güngördü, çocukların yeni ders yılına daha iyi ve sağlıklı bir şekilde başlamalarına katkı sağlayacak bu tür etkinliklerin önemine işaret ederek, çocukların küçük yaşlardan itibaren spora, kitap okumaya önem vermesi gerektiğini ve bu yaşlardan itibaren doğa , hayvan sevgisi konusunda duyarlılık, farkındalık ve bilinç sahibi olması gerektiğini vurguladı.
Belediye olarak bu bilinci geliştirmeye yönelik çalışmalara katkı koyacaklarını ifade eden Güngördü, konuşmasının sonunda organizasyona sponsor olan Oero Trading Limitede teşekkür ederek, çocuklar ve ailelerinin güzel bir gün geçirmesini diledi.
Turnuvada, takımlara ayrılan çocuklar, plajda kurulan parkurlarda, yarışarak heyecan ve macera dolu saatler geçirdi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Yaz Tatili Çocuk ve Gençlik Atölyeleri kapsamında ayrıca, 26-27-28 Temmuz 2019 tarihlerinde, Kordonboyu Atatürk Büstü önünde saat 19:00’da Sokak Basketbolu Turnuvası gerçekleştirilecek. Girne Belediyesi, Akdeniz Spor Birliği, Leymosun Kültür Vakfı, TOL-DTB Amatör Kadın Takımları işbirliğinde gerçekleştirilecek sokak basketbolu turnuvası arılar, u 12, u 14, u 16, u 18, büyükler ve masterler kategorilerinde yapılacak.

ETKİNLİK PROGRAMI

Çocuk Yogası -(6-13 yaş) : 25 Temmuz 2019 Perşembe/ Kervansaray Belediye Plajı

Sokak Basketbolu-(9-25+ yaş) : 26-27-28 Temmuz 2019/ Kordonboyu Atatürk Büstü önü

Seramik Atölyesi- (6-13 yaş) : 20 Ağustos 2019 Salı/ Karaoğlanoğlu (Antis) Belediye Plajı