KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENİYOR

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” nedeniyle Girne’de yürüyüş düzenleniyor. Kadınlara yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak, bugüne kadar ülkemizde öldürülen kadınları anmak amacıyla Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nin düzenleyeceği, Mesarya Kadınları İnisiyatifi’nin destekleyeceği yürüyüş, 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 18:00’de Kordonboyu’nda Atatürk Büstü önünde başlayacak. Yürüyüş, Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda düzenlenecek etkinlikle son bulacak.
Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, konuyla ilgili açıklamada bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve dünyada içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli sorunlarından bir tanesi olduğuna işaret ederek, şiddetin insan hakları ihlali ve insanlık suçu olduğunu söyledi. Güngördü,“Ülkemizde birçok kadınımız şiddete uğruyor ve hatta cinayete kurban gidiyor. Evde, işte, okulda, sokakta fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan, yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımız var. Artık her türlü şiddete hep birlikte karşı durmalıyız. Sesimizin daha yüksek çıkması adına herkesi 25 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 18:00’de Atatürk Büstü önüne bekliyoruz” dedi.

Önceki Haber İkinci Caddenin Mahkumu sahnelenecek