Kadın sanatçılar şiir ve müzikle anılacak

52877907_2666029186759975_3288563270641778688_oKıbrıslı kadın sanatçılar Kamran Aziz ve Jale Derviş anısına 8 Mart Dünya Kadınlar gününde “Kadın demek” isimli etkinlik düzenlenecek.

Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde piyanist ve bestekâr Kamran Aziz ile Jale Derviş anısına “Kadın demek” isimli şiir ve müzik dinletisi etkinliği düzenleyecek. Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda 8 Mart Cuma günü saat 20:00’da gerçekleşecek etkinlik, halka açık ve ücretsiz gerçekleşecek. Kamran Aziz ve Jale Derviş anısına Eralp Adanır tarafından hazırlanan görsel sunumun gerçekleşeceği etkinlikte, Filiz Yuvalı tarafından şiir okunacak ve Saint Hilarion String Quartet grubu müzik dinletisi sunacak.

Güngördü: Mihenk taşlarını anacağız
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kamran Aziz’in Kıbrıs Türk Folk Müziğine “Al yemeni mor yemeni” ve “Kıbrısım” isimli şarkılarıyla kalıcı eserler bıraktığını söyledi. Nidai Güngördü, İngiltere’de aldığı piyano eğitiminin ardından ülkesine dönen Jale Derviş’in, Kıbrıslı Türk ve Rum birçok piyanisti eğittiğini ayrıca Kıbrıslıları çok sesli klasik çağdaş müziği ile tanıştırdığını ifade etti. Güngördü, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde müzik alanında Kıbrıslı Türklerin mihenk taşı olan iki kadın sanatçıyı anacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığını kaydetti.

Önceki Haber Girne çarşısında yayalaştıma denenecek