İpek Kozası Festivali sona erdi

11’inci Kıbrıs İpek Kozası Festivali Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı işbirliğinde gerçekleşti.

Girne Belediyesi, Yeşil Barış Hareketi ve Beylerbeyi Muhtarlığı işbirliğinde 11’inci Kıbrıs İpek Kozası Festivali düzenlendi. Beylerbeyi (Bellapais) Manastırının iç bahçesinde yapılacağı açıklanan festivalin açılış töreni, hava koşulları nedeniyle manastırın konser salonuna alındı. Açılış konuşmalarının ardından, Girne Belediyesi Halk Dansları ekibi gösteri sundu. Festivalde ipekböceği, koza ve ipek koza işlerinin satışı da yapıldı.

Güngördü: Kıbrıs kültüründe önemi var

Açılışta konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 2008 yılından beri düzenlenen festivalin Kıbrıs kültüründe büyük önemi olan ipek, ipek kozası ve buna bağlı el sanatlarının yaşatılması, gelenek göreneklerin devam etmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını ifade etti. Güngördü, ipek ve koza işlerinin Kıbrıs kültüründe önemli bir gelenek olduğunu vurguladı.

Güngördü, festivalin amacının, dut ağaçlarının korunması, ipek ve koza el sanatlarının yaşatılarak geleceğe aktarılması ve bu değerlerin turizm potansiyelinde yer almasını sağlamak olduğunu söyledi.

Sahir: Uluslararası bir festivale dönüştürülmesini dilerim

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de, Kıbrıs İpek Koza Festivali’nin  nitelikli bir etkinlik olduğunu belirtti. Sahir, Kıbrıs İpek Koza Festivalinin önümüzdeki yıllarda uluslararası bir festivale dönüştürülmesini diledi. Beylerbeyi Muhtarı Ersel Tatlısu da festivalin bu yıl farklı bir konseptle 1 gün yapıldığını anımsattı.

Önceki Haber Anneler her zaman baş tacımızdır