GÜNGÖRDÜ (UCLG) BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER KÜLTÜR ZİRVESİ’NİN LANSMANINDA KONUŞTU

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü Zoom Üzerinden Çevrimiçi olarak Gerçekleştirilen UCLG Kültür Zirvesi’nin Lansmanına Konuşmacı Olarak Katılım Gösterdi

9-11 Eylül 2021 tarihleri arasında İzmir’ in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan UCLG Kültür Zirvesi’nin lansmanı 10 Haziran Perşembe günü Zoom platformu üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Lansmanı tüm dünyada iki yüzün üzerinde belediye başkanı ve sivil toplum örgütü takip etti.

Güngördü: “Gerçekleşecek olan UCLG Kültür Zirvesi’nde, insanları bir araya getirmek için ihtiyaç duyduğumuz kültür ve sanatın birleştirici gücünden yararlanacağız.”

Girne Belediye Başkanı ve (UCLG MEWA) BİRLEŞMİŞ KENTLER VE YEREL YÖNETİMLER Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Nidai Güngördü Uluslararası anlamda büyük öneme sahip olan zirvenin lansmanında yaptığı konuşmada, kültür ve sanatın, kentlerde yaşayan insanlar için önemine vurgu yaptı. Eylül ayında gerçekleştirilecek olan zirvede, evrensel kültür ve sanat politikaları üreterek kentlere nefes aldırmayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca kültür ve sanatın tüm dünya insanlığı için en önemli birleştirici öğe olduğuna değinen Güngördü, barış ve huzur içerisinde bir dünya yaratmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için kültür ve sanatın birleştirici gücünden yararlanacaklarını vurguladı.

Önceki Haber TÜRKİYE’DEN GELEN HEYET GİRNE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ