GÜNGÖRDÜ, GİRNE ÖZEL EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

“SEVGİYLE KUCAKLAŞMAK TÜM ENGELLERİN AŞILMASINA KATKI SAĞLAR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Girne Özel Eğitim Merkezini ziyaret etti. Hasan Cafer İlkokulu Öğrencileri ve Girne Özel Eğitim Merkezinin birlikte gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Güngördü, çocuklarla birlikte resim yaparak oyunlar oynadı.
Nidai Güngördü, toplum yaşamında tüm bireylerin eşit hak ve özgürlüklere sahip olmasının önemine vurgu yaparak, tüm insanların ve başta çocukların bir arada sevgiyle kucaklaşmalarının tüm engellerin aşılmasına katkı sağladığını ifade ederek, ö engelli bireylere karşı farkındalık, duyarlılık ve sorumlulukların artması gerektiğinin altını çizdi.
Güngördü, engelli vatandaşlar için daha kolay, yaşanılır bir dünya yaratma, zorlukları en aza indirerek hayata tutunmalarını sağlama ve en az engelsiz bireyler kadar eşit ve özgür olabilmelerini sağlamak gerektiğine vurgu yaptı.
İnsanların engelli adayı olma olasılığını unutmadan birbirine saygı çerçevesinde yaklaşması gereğine işaret eden Güngördü, zihinsel ve bedensel farklılıkların hayatın içerisinde olmaya engel olmadığının bilincinde olmak gerektiğini söyledi.
Güngördü, bu konuda yerel yönetimlere de görevler düştüğüne dikkat çekerek, “Engelli vatandaşlarımızın toplumda rol üstlenebilmeleri için olanaklar tanımak en önemli görevlerimizdendir. Onlara eşit fırsatlar yaratmalıyız. Tüm engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini sevgiyle kucaklar, saygılar sunarım” dedi.

GİRNE’DE YARIN PANEL DÜZENLENİYOR

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, yarın (4 Aralık 2019 Çarşamba) “Özel Eğitimde Erkenliğin Önemi” konulu panel düzenliyor. Girne Özel Eğitim Merkezi Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek panelde, “Fizyoterapi” konusunda Fizyoterapi Uzmanı Göksel Babayiğid, “Oyun Eğitimi” konusunda Gülsen Hocaoğlu, “Dil Eğitimi” konusunda Esen Kama Arıcı, “Sosyal Gelişim” konusunda Merve Tukkal, “Aile Güçlendirme” konusunda Halil Özgür, “Tanı ve Teşhis Süreci” konusunda Dr. Özlem Gökbulut konuşma yapacak. Panel, Girne Belediyesi Leymosun Kültürevi’nde saat 17:30-19:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, erken dönemdeki eğitimin özel gereksinimli çocukların gelişiminde; sosyal, fiziksel becerilerini artırmasında ve toplum yaşamında yer alabilmelerinde önemine işaret ederek, “Engelleri eğitim, bilinç ve farkındalıkla aşabiliriz” diyerek, herkesi düzenlenecek panele davet etti.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber GİRNE’DE “ÖZEL EĞİTİMDE ERKENLİĞİN ÖNEMİ” KONULU PANEL