GÜNGÖRDÜ GİRNE AÇIK PAZARI ZİYARET ETTİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, esnaf ve pazara gelen vatandaşın yeni yılını kutladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yeni yıl öncesi Girne Açık Pazarı ziyaret etti. Nidai Güngördü, esnaf ve pazara gelen vatandaşla sohbet ederek, herkesin yeni yılını kutladı.
Girne Belediyesi tarafından Çarşamba günleri kurulan pazarı gezerek, incelemelerde bulunan başkan Güngördü, havanın elvermesi durumunda gelecek hafta Girne Açık Pazar’da resmi açılış töreni yapmayı planladıklarını kaydetti.

Güngördü: ‘Çağdaş bir pazar alanı kazandırıldı’
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, kendisinden önceki dönemde birinci etabı başlatılan ancak ikinci etap işleri için projesi hazır olmayan açık pazarda çalışma yaptıklarını belirtti. Nidai Güngördü, Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi’nin alt yapı çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 1 milyon 800 bin TL’ye mal olduğunu söyledi.
Güngördü, proje kapsamında 200 stant kapasiteli üzeri kapalı bir pazar alanı yaratıldığını belirterek, üzeri kapatılan çelik yapının Çarşamba günleri pazar alanı, diğer günlerde ise yaklaşık 100 araçlık otopark şeklinde kullanıldığını ifade etti.
Kapalı pazar alanında etkinlik düzenlenebileceğini anlatan Güngördü, geçen haftalarda Hamsi Festivali ile Yeni Yıl Çocuk Şenliği’ne ev sahipliği yapıldığını hatırlattı. Bölgede dinlenme yerleri ile sağlık ve yangın gibi acil durumlarda müdahale için alan oluşturulduğunu aktaran Güngördü, Girne’ye çağdaş bir pazar alanı kazandırıldığını kaydetti.

Önceki Haber GİRNE’DE 1 OCAK’TAN İTIBAREN TRAFİKTE YENİ DÜZENLEME