GÜNGÖRDÜ, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Birleşmiş Milletler Kurulunca, 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için 3 Mayıs’ın Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülkemizde görev yapan yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarını yakından takip ettiklerini belirtti.
Güngördü, doğru ve tarafsız, ilkeli ve demokrat bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen gazeteciler ve medya çalışanlarını takdir ettiğini belirten Güngördü, “Çağdaş ve demokratik hayatın gerektirdiği gibi basın, sorumlulukları gereği, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayarak, toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, araştırma, bilgilendirme, aydınlatma, toplumsal sorunları dile getirme gibi önemli görevleri yerine getirmektedir” dedi.
Güngördü, ülkemizde ve dünyada basın özgürlüğünün korunması gerektiğine işaret ederek, tüm basın çalışanlarının 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

Önceki Haber “DÜDÜKLÜDE KIYMALI BAMYA” YARIN AKŞAM GÜZELYURT’TA SAHNEDE!