Güngördü Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayınladı

40470659_2387197111309852_8904956836705206272_oGirne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Güngördü mesajında; bireyler arası huzur ve mutluluğa ulaşmada, din, dil ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan, insanların hak ve özgürlüklerinin sağlanmasında, barışın önemli bir araç olduğuna dikkat çekti. Güngördü, başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm bireylerin huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamasının ancak barış ortamının sürekli olmasıyla sağlanabileceğine işaret ederek, bulunduğumuz bölgede her zamankinden daha fazla barış ve huzur ortamına ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Güngördü, başta ülkemiz olmak üzere, çatışma, mülteci hareketlerinin ve ölümlerin yaşandığı ülkelerde ve tüm dünyaya barış diledi.
Girne’de kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de barış teması ve barışa atıfta bulunan sloganlar kullandıklarını hatırlatan Güngördü, amaçlarının gelecek nesiller çocuk ve gençlere bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu, onların gelecekte barış dolu bir dünya yaratmada umut olduğunu söyledi.
Güngördü, “ Barışın egemen olacağı bir ülkede ve dünyada yaşamak özlemiyle sevgi ve saygılarımı sunar, herkesin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlarım” dedi.

Önceki Haber Pekmez Festivali Cuma günü başlıyor