Girne’ye iki yeni park daha kazandırıldı

Girne Belediyesi, Ozanköy’de “Sanat”  ile Beylerbeyi yolu üzerindeki “8 Mart” parklarını düzenlenen iki ayrı törenle hizmete açtı.

Girne Belediyesi’nin Ozanköy’de hayata geçirdiği “Sanat Parkı”  ile Beylerbeyi yolu üzerindeki “8 Mart Parkı” düzenlenen iki ayrı törenle açıldı. Açılış törenine, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, bazı muhtarlar, azalar, bölge okulu öğretmen ve öğrenciler ile, 20’inci Uluslararası 23 Nisan Çocuk festivaline katılmak üzere ülkede bulunan yabancı ekiplerin temsilcileri katıldı.

Güngördü: Yeni parklar yaptık

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü parkların açılışında yaptığı konuşmada, Mayıs 2010’dan sonra Girne’de yapılaşma ve nüfus konusunda ciddi bir yoğunlaşma meydana geldiğini belirterek, kentte yeşil alan ve çocuk oyun alanlarına olan ihtiyacın arttığını söyledi. Nidai Güngördü, göreve geldiği Temmuz 2014’ten sonra 10’a yakın yeni çocuk parkı yaptıklarını ifade ederek, 20’den fazla parkın elden geçirildiğini dile getirdi.

Sanat Parkına zeytin fidanları dikildi

Güngördü,  2014 yılında Uluslararası Zeytin Karikatürleri yarışmasına gelen jüri üyelerinin, Sanat parkının yapıldığı yere zeytin fidanları diktiğini anımsatarak, belediyenin düzenlediği 1’inci Uluslararası Heykel Sempozyumunda İtalyan Heykeltraş Antonella Tiozzo’nun yaptığı “Barış”temalı heykelin ise bu parka yerleştirildiğini kaydetti. Güngördü,  konşmasının ardından 20’nci Uluslararası 23 Nisan Çocuk şenliğine katılan ülkelerin çocuklarıyla birlikte parka barışı  temsil eden zeytin fidanını dikti.

Sanat parkında spor aletleri var

Başkan Güngördü 8 Mart Parkının açılışında yaptığı konuşmada ise Sercem Evlerinin yanındaki parkta oturma alanı, çocuk oyun alanı ve açıkhava spor aletlerinin yer aldığını söyledi. Güngördü, kent ölçeğinde büyük parklar ve mahalli ölçekte yeşil alan ve çocuk oyun alanlarını  hayata geçirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek, kentte bu tür alanların çoğalması gerektiğine vurgu yaptı.

Önceki Haber Av Akan Gürkan’ın ismi sokağa verildi