GİRNE’DEKİ TURİZM PARKI YENİDEN HAYAT BULUYOR

16422868_1693794277316809_7769216669762572000_o 16402505_1693794280650142_8481002902012926937_oSon iki yılda kente beş yeni çocuk oyun parkı kazandıran Girne Belediyesi’nin, eskiden faaliyette olan ancak uzun zamandır atıl vaziyette bulunan Turizm Parkı’nda yenileme çalışmaları sürüyor.

Girne Belediyesi’nin, eskiden faaliyette olan ancak uzun zamandır atıl vaziyette bulunan Turizm Parkı’nda yenileme çalışmaları sürüyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Turizm Parkı’nda taş duvar işleri ve yeni büfe inşası tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yeni çocuk oyun grubunun yerleştirileceği, büfenin ihaleye çıkarak oyun parkının kısa bir süre içerisinde faaliyete geçirileceği belirtildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Göreve geldiğimiz günden bugüne, sosyal yaşamın önemli bir parçası olan çocuk oyun alanlarının yenilenmesi, yeni oyun alanlarının hizmete girmesi ve yeşil alanların çoğaltılması konusunda çalışmalara başladık. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra oyun parkı hizmete girecektir.” dedi.

Girne’ye son iki yılda beş yeni park

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, son iki yılda kente beş yeni çocuk oyun parkı kazandırdıklarını söyleyerek, mevcut çocuk oyun parklarının oyuncaklarının da yenilendiğini söyledi. Güngördü, kentte devam eden yapılaşmaya karşın ailelerin, çocukların ve gençlerin doğa ile iç içe zaman geçirecekleri rekreasyon alanları yaratılacak arazinin olmadığına dikkat çekerek, kent merkezi ve belediyeye bağlı köylerdeki küçük alanların çocuk oyun parkı olarak düzenlenmeye çalıştıklarını kaydetti.
Güngördü, aynı zamanda çocuk oyun parklarında mevcut eşyaların korunması, çevrenin temiz tutulması konusunda herkese görevler düştüğüne dikkat çekti.

Önceki Haber Ecevit Caddesi’nin bir bölümü trafiğe kapatılacak