GİRNE’DEKİ ŞEBEKE SUYU TEMİZ VE İÇİLEBİLİR

Girne Belediyesi kent geneline dağıtım sağlayan su hatlarında, su kalitesi resmi bakteriyolojik ve kimyasal kontrolleriSağlık Şubesi tarafından rutin şekilde denetleniyor. 2 Mart 2016 tarihinde alınan son verilere görekente yayılan şebeke suyunun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekiplerinin şebeke sularında rutin olarak kontrol yaptığı ve bunun sonucunda kent genelinde şebekeden akan suyun temiz ve içilebilir olduğu belirtildi.
Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel yaptığı açıklamada, şebeke sularında aylık olarak Koliform Bakteri, E.coli, Enterekokkontrollerini sürdürürken hatlardaki klor fazlasının da araştırıldığını söyledi. Soyel, doğal kaynağından alınan suyun hatta verilmeden önce dezenfeksiyon yönteminin, şehir suları için bütün Dünyada halen en etkili sistem olarak kabul edilen klorlama sistemiyle yapıldığına dikkat çekti.
Kent genelinde, farklı bölgelerden alınan örneklerin numune alma tekniğine uygun olarak hijyen koşullarda alındığını ifade eden Soyel, “Belediye olarak verdiğimiz suyun yasal olarak içme suyu kalitesinde olması gerekir. Bu nedenle de Belediyemizin Su Bölümüyle çalışmalarımız rutin olarak sürmektedir” dedi.

“Yapılan kontroller belediye su şebekesiyle ilgili, depolarınızı temiz tutun”

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, “Kentte yaşayan herkesin sağlıklı, temiz ve kaliteli içme suyuna erişmesi bizim için çok önemlidir” dedi. Güngördü, yapılan kontrollerin belediye su şebekesiyle ilgili olduğunu söyleyerek, halkın evlerine aldıkları depo sularının hijyeninden ve kalitesinden emin olmak için kendi depolarını temizlemelerinin faydalı olacağına işaret etti. Güngördü, depoların kapaklı olması, tamamen dış ortamla temasının kesik olması, yıpranmış olmamasına özen gösterilmesi gerektiğine işaret ederek, yıpranmış depoların ve bina içi boruların değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Öte yandan Güngördü, on günden buyana şehirdeki tüm asbestli boruların belediyenin öz kaynaklarıyla değiştirilme çalışmalarının da sürdüğüne dikkat çekti.

FullSizeRender

Önceki Haber Girne’de elektrik hatlarının yer altına alınması nedeniyle yol kapatılacak