GİRNE’DE YENİ TEK YÖN UYGULAMASI

12711163_1372024656160441_9111563539986781317_o 12698562_1372024652827108_1991759474250579049_o

Girne Belediyesi Trafik Komisyonu’nun aldığı karara göre, Sivil Savunma Binası önü, Baldöken Otoparkı çıkışı tek yön olarak yeniden düzenlendi.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediyesi Trafik Komisyonu’nun aldığı karara göre, Şht. İlker Karter Sokak, Şht. H. Mustafa Sokak ve Mersin Caddesi üzerinde toplu taşıma araçlarına yolcuların iniş binişlerinin rahat sağlanması amacıyla yön değişikliği yapıldığı belirtildi.
Sürücülerin yol güzergâhını, Şht. H. Mustafa Sokak’tan giriş, İlker Karter sokaktan çıkış şeklinde kullanabileceği kaydedildi. Sürücüler, düzenlenen trafik işaret ve işaretçilerine uyulması konusunda uyarıldı.

Güngördü: Amaç, trafiği rahatlatmak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentteki trafik sorununun, kentte yaşayanlar, öğrenci sayısı ve ziyaretçi sayısının artmasıyla ciddi boyuta ulaştığını belirterek, trafiği rahatlamak ve yaşanan sorunları çözümlemek amacıyla hazırlanan Girne Ulaşım (Master) Planına göre yeni uygulamalara gidildiğini söyledi. Güngördü, kısa bir süre önce yolcu ve toplu taşıma araçlarının yaşadığı sorunları giderebilmek amacıyla Girne Halkevi’nin önünde Sivil Savunma Teşkilat Binası karşısında durak oluşturulduğunu hatırlatarak, bölgeye giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu giderebilmek için bazı yollarda tek yön uygulamasına gidildiğini kaydetti.
Trafik işaretlerine dikkat!
Güngördü, toplu taşıma araçlarının, kent merkezinde durak olmamasından dolayı yıllar içinde belli noktalarda yolcu almayı alışkanlık haline getirdiğini, ancak bu alışkanlığın trafikte bu bölgede sorunlar yarattığını ifade ederek, toplu taşıma araçlarının Sivil Savunma Teşkilatı Binası’nın karşısına yönlendirildiğini ve daha önce yolcu bekledikleri bölgelere trafik babaları yerleştirildiğini hatırlattı. Güngördü, dolmuş ve minibüs şoförlerinin kurallara uyması ve yolcuların da belirlenen noktalarda beklemeleri gerektiğine dikkat çekerek, sürücülerin tek yön olarak kullanılan yollarda yeni düzenlenen trafik işaretlerine dikkat etmeleri ve kurallara uyması çağrısında bulundu.

Önceki Haber GİRNE ULAŞIM MASTER PLANI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU