GİRNE’DE SU KONUSUNDA FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENİYOR

11024717_1185562748139967_9217373100545460730_n

Girne Belediyesi ve 23 Nisan İlkokulu işbirliğinde 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle suyun önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 27 Mart Cuma günü saat 11.00’de farkındalık yürüyüşü düzenleniyor.

Girne Belediyesi ve 23 Nisan İlkokulu işbirliğinde 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle 27 Mart Cuma günü saat 11.00’de farkındalık yürüyüşü düzenleniyor. 23 Nisan İlkokulu’ndan hareket edecek kortej Ecevit Caddesi’nden geçerek belediye binası önünde toplanacak, buradan da çarşıya yürünecek.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 27 Mart Cuma günü saat 9.40’da 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle 23 Nisan İlkokulu’nda başlayacak suyun önemi konusunda farkındalık etkinliği çerçevesinde okul bahçesinde dans gösterileri, slayt gösterimleri gerçekleştirilecek, şiirler ve şarkılar okunacak. Ardından da 23 Nisan İlkokulu öğrencileri kortej halinde Girne Belediyesi önüne gidecek, buradan da Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlarla birlikte Girne çarşısına yürünecek.

“Suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması önemli”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, suyun gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasının herkesin ortak görevi olması gerektiğini söyledi. Bu nedenle suyun korunması, israfının önüne geçilmesi gibi konularda yerel yönetimlerin olduğu kadar, vatandaşlara da büyük görevler düştüğünü belirtti. Güngördü, suyu bilinçli kullanmak ve korumanın çocuklara öğretilmesinin önemine işaret ederek, çocukların suyun önemini küçük yaşta kavramasının onlara önemli bir rehber olacağını söyledi. Güngördü, 23 Nisan İlkokulu’yla birlikte düzenlenecek suyun önemiyle ilgili farkındalık yürüyüşüne tüm vatandaşları davet etti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ, TRAFİK KONUSUNDA HALKI BİLİNÇLENDİRMEK VE TRAFİKTE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKİP, FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK