GİRNE’DE “ÖZEL EĞİTİMDE ERKENLİĞİN ÖNEMİ” KONUŞULDU

Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, 4 Aralık 2019 Çarşamba günü Girne Belediyesi Leymosun Kültürevi’nde “Özel Eğitimde Erkenliğin Önemi” konulu panel düzenledi. Girne Özel Eğitim Merkezi Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen panelde, Fizyoterapi Uzmanı Göksel Babayiğid, “Oyun Eğitimi” konusunda Gülsen Hocaoğlu, “Dil Eğitimi” konusunda Esen Kama Arıcı, “Sosyal Gelişim” konusunda Merve Tukkal, “Aile Güçlendirme” konusunda Halil Özgür, “Tanı ve Teşhis Süreci” konusunda Dr. Özlem Gökbulut konuşma yaptı.
Panelde, erken dönemdeki eğitimin özel gereksinimli çocukların gelişiminde; sosyal, fiziksel becerilerini artırmasında ve toplum yaşamında yer alabilmelerinin önemi irdelendi.

Okullarda kanser hastalığı konuşulacak

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi, “1-31 Aralık Çocukluk Çağı Kanserleri Farkındalık Ayı” kapsamında Temel Onkolog Mine Çağların konuşmacı olarak katılacağı eğitimler düzenliyor. , Yarın (10 Aralık 2019 Salı) Karaoğlanoğlu İlkokulu’nda, 20 Aralık 2019 Cuma Hasan Cafer İlkokulu’nda, 24 Aralık 2019 Salı 23 Nisan İlkokulu’nda kanser hastalığı konusunda 4. Ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik seminerler düzenleneceği belirtildi.
GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber İkinci Bahar üyeleri doyasıya eğlendi