GİRNE’DE GÜVENLİ HAYAT İÇİN GÜVENLİ GIDA KONTROLLERİ SÜRÜYOR

Girne Belediyesi tarafından yapılan resmi kontrollerde, 08 Haziran  – 30 Haziran 2021 Tarihleri Arasında Toplamda 204 işletme, gıda hijyeni, genel hijyen ve Covid-19 Pandemi Önlemleriyle ilgili denetlenirken genel gıda güvenliği açısından eksikleri tespit edilen 2 işletme faaliyeti durdurularak mühürlendi.

Girne Belediyesi, halkın kullanımına açık yeme içme yerlerinde rutin olarak yaptığı hijyen kontrollerinde sağlık koşullarına uygun çalışmadığı gerekçesiyle 2 işyerinin faaliyetlerini durdurarak mühürledi.  Faaliyet koşullarında bina ile ilgili teknik eksiklikleri bulunan Mami Malti Market ile mutfak tasarım koşullarında uygunsuzluk tespit edilen Zeytin Köy Meyhanesinin faaliyetleri durdurularak mühürlenmiştir. Teknik eksiklerini gideren Mami Malti marketin faaliyetine izin verilirken, Zeytin Köy Meyhanesinin tadilat çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Girne Belediyesi’nden alınan bilgide, Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ve Zabıta Kent Güvenliği Birimi ekiplerinin 08 Haziran – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde toplam 204 işyerinin denetlendiği aktarıldı.

Cezai yaptırımlar Uygulandı

Yiyecek-içecek ve eğlence mekanlarının baskın niteliğindeki gece denetimlerine de ağırlık verildiği belirtilirken, genel işyeri kontrolleri kapsamında 44 iş yerine eksikliklerinden dolayı ihbar verildi, 6 işletmeye eksiklerini gidermemesi halinde kapatma uyarısı yapıldı, 1 iş yeri yetersiz bulunan gıda hijyeni önlemleri nedeniyle, 4 işyerine de gerekli Covid önlemlerini almadığı gerekçesiyle para cezası verildi, 2 markette de uygun koşullarda olmayan çeşitli gıda ürünlerine el konuldu.

Ayrıca her çarşamba kurulan Girne Belediyesi Açıkpazarındaki satışlar için de Covid-19 Pandemi önlemleri çerçevesinde denetimlerinin sürdürüldüğü belirtildi.

Sağlık Şube Amiri Naile Soyel:

Gıdaların hijyen koşullarının sağlanması Covid salgın süreci yönetiminde ciddi önem arzettiğinden, sürecin başından beridir Belediye olarak resmi kontrollere ağırlık verilmiştir. İşletmelerin Pandemi önlemlerinin alınması konusunda yasal denetimlerin amacı yeme içme ve eğlence sektör işletmecileri ile çalışanlarının farkındalığının ve sorumluluk bilincinin arttırılması ve halkımızın sağlığının korunmasıdır. Pandemi sürecinde, önemi daha iyi anlaşılan hijyen koşullar, gıda ile ilgili tüm işletmeler tarafından salgın olsun olmasın zaruri bir yasal sorumluluk arz ettiğinden, aksi uygulamalardaki yaptırımlar devam edecektir.  Gıdayı ve hijyeni korumanın insan hayatını korumak anlamına geldiğini hatırlayarak sorumluluk elden bırakılmamalıdır.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü:

“Oldukça ısınan havaların etkisiyle de sosyal hareketliliğin arttığı bu günlerde tüm Dünya üzerinde etkisi halen devam eden Pandemiden korunmak için tedbirlerimizi elden bırakmayalım. Yeme içme ve eğlence mekanlarının yoğunluğu nedeniyle insan hareketliliğinin artışı; bu sektördeki hijyen ile ilgili önlemlerin sıkı şekilde uygulanmasını gerektiriyor. Sadece değerli vatandaşlarımızın değil aynı zamanda ülkemizde bulunan yabancı öğrenci ve turistlerimizin de sağlığını korumak bizlerin görevidir. Güvenli bir yaz ve güvenli bir turizm sezonu için Belediye olarak kontrollere aksatmadan devam edeceğiz. Ancak, değerli halkımız da maske, kişisel sosyal mesafe ve hijyen konularına özenle dikkat etmelidir. Bu kritik süreci tüm toplum, halkımız, esnafımız ve yerel yöneticiler olarak iyi bir işbirliği içinde yönetmeliyiz’’ dedi.

Önceki Haber GİRNE’DE “DUVARLARI SEVGİYE DÖNÜŞTÜR” SLOGANIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN GRAFİTİ VE RESİM YARIŞMASINDA TAKIMLAR SUNUMLARINI YAPTI