Girne’de gıda işletmelerine yönelik hijyen eğitimleri verildi

89783981_3426971630665723_9153876794535837696_o 89815885_3426970870665799_1239269713263984640_oDünya ölçeğindeki hijyen standartları ve bilimsel çalışmalarla ilgili konular paylaşıldı

Girne Belediyesi, kentteki restoran, kafe ve bar gibi yiyecek işiyle uğraşan işletmelere yönelik hijyen eğitim semineri düzenliyor. Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde iki kez Girne Belediyesi Şube Amiri Gıda Mühendisi Naile Soyel tarafından verilen seminerlere; mutfak şefi, mutfak çalışanı, denetici ve garson gibi görevlerde çalışan yaklaşık 40 kişi katıldı.

Seminerler yapılmaya devam edilecek
Katılımcılar, gıda hijyeni ve güvenli gıda, işletmelerde gıda hijyeni ile ilgili kurallar, gıda zehirlenmeleri ve kişisel hijyen konularında bilgilendirildi. Dünya ölçeğindeki hijyen standartları ve bilimsel çalışmaların paylaşıldığı eğitimin sonunda katılım belgesi verildi. Hijyen eğitimlerine korona virüs nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle ara verildi. Seminerler, önümüzdeki günlerde yapılmaya devam edilecek.

Güngördü: Amacımız standartları yükseltmek
Eğitim seminerinde konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, turizm ve öğrenci kenti olan Girne’de gıda sektöründeki işletmelerin önemine işaret ederek, bu işletmeleri kullanan turist, öğrenci ve yerli halkın en sağlıklı bir şekilde bu hizmetleri alması gerektiğine dikkat çekti. Nidai Güngördü, belediye ve özel sektörün gıda güvenliği ve hijyen koşullarının sağlanması konusunda birlikte ve uyum içinde çalışması gerektiğini anlattı. Eğitim semineriyle birlikte daha iyi ve standartları daha yüksek hizmetlerin sunulmasının amaçlandığını dile getiren Güngördü, bu tip çalışmaları sürekli hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Önceki Haber Girne Belediyesi Corona Virüsü ile ilgili bir takım tedbirler aldı…