GİRNE’DE DÜNYA SANAT GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Girne Belediyesi Ve İpek Denizli Sanat Atölyesi İşbirliğinde, 15 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri Gerçekleştiriliyor

Girne Belediyesi ve İpek Denizli Sanat Atölyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilecek Sanat Günü etkinlikleri 15 Nisan 2022 Cuma günü 14:00- 19:00 saatleri arasında Girne Ramadan Cemil Meydanında gerçekleştirilecek.

Bu çerçevede 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde ressamlar ve fotoğraf sanatçıları açık alanlarda eserlerini sergileyecek, yazarlar ve şairler ise şiirlerini kendi seslerinden okuyup kitaplarını imzalayacaklardır.

Feyzan Korur, Ayşe Tural, Zafer Muhtaroğlu, Özlem Karakaşlı, İlkay Adalı, Orkun Bozkurt, Zeynep Yenen, Nurperi Özgener, Gülşen Musa Şenderin, Ferdiye Yurdakul kitapları ve şiirleri ile katkı koyacaklardır.

En uzun resim, seramik kil çalışması, ebru çalışması ve çeşitli doğaçlama kartları ziyaretçiler tarafından deneyimlenecektir.

Nevin Halis en uzun resim çalışmasını herkes ile oluştururken, Leman Cankat 17:00-19:00 saatleri arasında seramik kil çalışması, Hasan Kayıplar, Bedia Kale, Mandana Mehrinia, Candan Behzatoğlu, Zülal Karlıova, İpek Denizli ve Tünay Özyay’ın resimleri ve fotoğrafları sergisi etkinlikte yer alacak.

Ayla Öztaşçı doğaçlamalar ve oyun kartları ile sokak tiyatrosu oluştururken, Ahmet Sunisi müzikleri ile Dünya Sanat Günü’ne vurgu yapacak. Sanatseverler etkinlik günü stantlardan yiyecek, içecek alış, verişi yapabilecektir.

“YILLARDIR SANATA EVET DİYORUZ”

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, görevde olduğumuz süre içerisinde Kültür ve Sanat alanlarında birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti. Uluslararası alanda ismini duyurmuş başta Karikatür Yarışması olmak üzere, Heykel Sempozyumu, Kitap Yayınları, Fotoğraf Yarışması, Festivaller ve çocukların katılabileceği müzik, seramik, resim vb. kursların hayata geçirilmesinde önemli rol oynadıklarına dikkat çeken Güngördü, Kültür ve Sanat alanında her geçen gün yeniliklerle dolu etkinliklere imza attıklarını dile getirdi. Güngördü, yıllardır sanata evet dediklerini dile getirerek, 15 Nisan Dünya Sanat Gününün önemine değinerek, yapılacak olan Sanat etkinliklerine katkı koyan herkese teşekkürlerini iletti ve tüm halkı etkinliklere davet etti.

Önceki Haber Girne Belediyesi Sanat Galerisi, Lavin Kırok’un Fotoğraf Sergisine Ev Sahipliği Yapıyor.