Girne’de Çocuklar Sanatla Buluşmaya Devam Ediyor

Girne Belediyesi çocuk sanat kursları, Şenol Özdevrim ile Covid- 19’a karşı alınan önlemlerle çalışmalarını sürdürüyor.
Girne Belediyesi Kültür Merkezinde her cumartesi 5-8 ve 9-13 iki farklı yaş grubunda çalışmalar gerçekleştiren çocuklar, yaratıcılıklarını kullanarak, sanat yoluyla kendilerini ifade ediyor. Çocuklar, yeni şeyler keşfederek, inceleyerek, düşünerek ve öğrenerek özgün çalışmalar üretiyorlar.
Kurslar hakkında bilgi veren yetkililer, çoğu zaman birlikte ve grupça gerçekleştirilen çalışmalarda çocuklar, birbirlerinden etkilenerek yeni fikirleri paylaşmaları ve yeteneklerinin farkına varmalarını öğreniyorlar. Girne Belediyesinin düzenlemiş olduğu sanat kursları şubat ayı boyunca ara vermeden devam edeceği kaydedildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü;
“Sanat, çocukların ufuklarını genişletir ve onların daha derinlemesine düşünmelerini sağlar. Bu süreçte birbirleriyle etkileşim ve yeni fikirlerin paylaşımı ile sosyalleşmelerine çok önemli katkı sağlamaktadır.
Sanatın aynı zamanda en etkili öğrenme araçlarından biri olduğunu ve sanatın öğrenme gücünü arttırdığını bilimsel olarak da biliyoruz. Bu nedenle çocukların hayatlarına önemli etki yaratmak, keyifli ve zevkli zamanlar geçirmeleri sağlamak adına kurs ve atölye çalışmalarımızla çocuklarımıza her türlü imkanı sunmaktayız ”dedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ PERSONELİNE EĞİTİM VERMEYE DEVAM EDİYOR