GİRNE’DE ASBESTLİ BORULAR DEĞİŞTİRİLİYOR

asbist asbist2 asbist3

Girne’de asbestli borular değiştiriliyor

Girne Belediyesi 550 metre uzunluğundaki asbest su borularını değiştiriyor.

Girne Belediyesi Su İşleri Bölümü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, yaklaşık 500 metre uzunluğundaki asbest su borusu, basınca dayanıklı HDPE Polietilen su borusuyla değiştirilmeye başlandı. Çalışmalar; Bahriyeliler, Şht İlker Karter, Sarıyer, Kalkanlı ve Şht Hüseyin Mustafa sokaklarını kapsıyor. Çalışmalar süresince trafik denetimli bir şekilde verilecek.

“Daha Sağlıklı su sağlanacak ve kayıplar önlenecek”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Girne Kaza Mahkemesi, Savcılık ve Sivil Savunma Teşkilatı’nın bulunduğu bölgedeki asbestli su borularının, temiz su taşımasında kullanılan korozyona uğramayan ve kimyasal maddelere karşı dayanımı yüksek olan borularla değiştirilmeye başlandığını söyledi. Nidai Güngördü, belediyenin öz kaynağı ve çalışanları tarafından yapılan çalışmalar sonucu vatandaşa daha sağlıklı içme suyu sağlanacağını dile getirdi. Güngördü, eski su borularındaki yıpranma ve patlaklardan dolayı su kayıpları yaşandığını ifade ederek, yapılan çalışmalar sayesinde su kaybının önleneceğini kaydetti.

Girne Belediye Başkanlığı

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ