Girne’de ağız ve diş taraması yapılmaya başlandı

Girne Belediyesi ve  Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 3 gün süreyle “Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla tarama ve eğitim çalışması yapılacak.

Girne Belediyesi ve  Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi işbirliğinde 0-15 yaş arası çocuklar için 3 gün sürecek “Diş çürüğü insanların kaderi değildir” sloganıyla düzenlenen Ağız ve Diş Tarama çalışması başladı. Girne Açık Pazar’daki Girne Belediyesi Oda Tiyatrosunda bugün ağız ve dişleri taranan coçuklara dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği anlatıldı. Taramanın ardından Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner tarafından ailelere diş sağlığı hakkında eğitim ve bilgilendirici kitapçık verildi. Tarama ve eğitimler, 12 Eylül’de Zeytinlik Köyevinde ve 13 Eylül’de Ozanköy meydanında 09:30-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Güngördü: Sağlıkta eğitim ve farkındalık önemli

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sağlıklı bireyler yetiştirmek için eğitim ve farkındalığın önemine dikkat çekerek, yerel yönetimlerin sağlık konusunda yapılacak etkinliklere destek çıkıp katkı koyması gerektiğini vurguladı. Nidai Güngördü, kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu anlatarak, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Serap Çetiner ile Dt Ferdiye Küçük’e katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Önceki Haber Riviera bölgesi temizlendi