Girne Maratonu Pazar günü yapılacak

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına gerçekleştirilecek yarı maraton için halka çağrıda bulunuldu.

Girne’de bu yıl ilk kez 8 Nisan’da gerçekleştirilecek ve geliri Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfına bağışlanacak olan “Turkcell 1. Girne Maratonuyla ilgili kayıtlar devam ediyor. Spor etkinliği yanında aynı zamanda bir dayanışma ve farkındalık etkinliği olacak yarı maraton, 4 farklı yaş(18-29, 30-39, 40-49, +50) kadın ve erkekler olmak üzere “3, 7 ve 21” kilometre kategorilerinde gerçekleşecek. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ve Egad Danışmanlık Şirketi Direktörü Emrah Adalı, yarı maratonla ilgili açıklama yaparak, halka çağrıda bulundu.

Güngördü: Belediye başkanları ve halkımızı bekliyoruz

Maratonun organize eden Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Seni hiç tanımasamda, senin için koşuyorum”sloganıyla yapılacak yarı maratonunun spor etkinliği yanında aynı zamanda bir toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluk olduğuna dikkat çekerek, Girne bölgesi belediye başkanları ve halkı maratona katılmaya davet etti.

Maden: Kıbrısta yaşayan herkesi görmek isteriz

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, isim sponsorluğu konusunda bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha katkı koymanın mutluğunu yaşadıklarını belirterek, etkinliğin sadece Girnelilerin değil, Kıbrısta yaşayanların olduğunu bu nedenle herkesi, yarı maratonda görmek istediklerini kaydetti.

Adalı: Keyifli bir gün için maratona katılın

Maratonu düzenleyen Egad Danışmanlık Şirketi Direktörü Emrah Adalı ise Pazar günü herkesin keyifli bir gün geçireceğini ifade ederek, 7 ve 21 km koşuları için kayıtların 6 Nisan’da sona ereceğini 3 km için kayıtların yarış günü yapılabileceğini dile getirdi.

Koşular, Atatürk heykelinin önünden başlayacak

Tüm koşuların Girne Atatürk Anıtı önünden başlayıp biteceği etkinlikte, 21 km yarı maraton yarışı sabah saat 08.00’da başlayacak, 7 km ve 3 km koşuları ise saat 10.30’da gerçekleştirilecek. 3 km koşu ve yürüyüşlerinde derecelendirme yapılmazken, 7 km ve 21 km parkurlarında zaman derecelendirmesi yapılacak.

Girne Belediye Başkanlığı

Önceki Haber Teneke kutuların ayrıştırılması yapıldı