Girne ile Beylikdüzü kardeş şehir oldu

14642440_1565148650181373_8217492800459993010_n 14720583_1565148636848041_4637034183095594801_nGirne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, İstanbul Beylikdüzü Belediyesi ile kardeş şehir protokolünü imzaladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclislerinden aldıkları yetkiye dayanarak iki belediye arasında bugün (12 Ekim 2016) kardeş şehir protokolünü imzaladı. İmza törenine Girne Belediyesi ve İstanbul Beylikdüzü Belediyesi meclis üyeleri ile belediye personeli katıldı. Başkan İmamoğlu ayrıca hayatının anlatıldığı “Benim sevgili başkanı” isimli kitabını imzalayarak meclis üyelerine takdim etti.

Güngördü: İstanbulun gelişen ilçesi Beylikdüzü
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü imza töreninde yaptığı konuşmasında, Girne’de okuduğu dönemde Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü’nde (TOL) bir dönem futbol oynayan Ekrem İmamoğlu’nun başkanı olduğu İstanbul Beylikdüzü ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Nidai Güngördü, İstanbul’un gelişen ilçelerinden Beylikdüzü ile kardeş şehir olmanın önemine dikkat çekerek, iki belediye arasında kültür, sanat ve beledi hizmetlerde işbirliği yapma kararı aldıklarını ifade etti. Güngördü, bu yıl Eskişehir Büyükşehir ve Niğde Kemerhisar Belediyesi’yle de kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, belediyeler arası işbirliğinin büyük fayda getireceğine inandığını kaydetti.

İmamoğlu: Herzaman yanınızda olacağız
İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmasında, bir Girneli ve TOL oyuncusu olarak Girne Belediyesi’yle kardeş şehir olmanın gurunu yaşadığını söyledi. Ekrem İmamoğlu, gençlik yıllarının geçtiği Girne’yi çok sevdiğini belirterek, kültür, sanat ve beledi hizmetler yanında Kıbrıs davasında da herzaman Kıbrıslıların yanında olacaklarını ifade etti. İmamoğlu, Beylikdüzü’nde kurucu cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın bir anıtını hazırladıklarını ve anıt açılışının 2017 yılı Ocak ayında yapılmasının hedeflendiğini dile getirdi. İmamoğlu, yakından takip ettiği Girne Belediyesi’nin kısa sürede büyük projelere imza attığına işaret ederek yapılan işleri takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Önceki Haber FESTİVALİN TADI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞLI LEZZETLER OLDU