GİRNE BELEDİYESİ’NİN EL ATTIĞI YIKIK KULE ÇALIŞMALARINDA İKİNCİ ETABA BAŞLANIYOR

14855980_1587272004635704_2082753036174781091_o 14889957_1587272021302369_6976891236829092156_oGirne Belediyesi tarihi mekanlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Birinci etabı tamamlanan yıkık kule restorasyon işlerinde, 7 Kasım’da ikinci etaba geçileceği ve ikinci etabın da altı haftada tamamlanmasının planlandığı belirtildi.

Girne Belediyesi tarafından, Bandabulya ve çevresinin canlandırılması amacıyla kurulan Bandabulya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde, yıllardır yıkık olan kule duvarının restore edilmesi için çalışmalar sürüyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, kule restorasyon ve yakın çevresi tarihi alanların temizlenmesi ve korunması projesinin birinci etabı tamamlandı. İkinci etabı kapsayan kulenin batı tarafındaki sağlamlaştırma çalışmalarının 7 Kasım’da başlayacağı belirtildi. İkinci etabın yaklaşık altı haftada tamamlanacağı, eş zamanlı olarak da kulenin ön tarafında tanıtım panosu montesi ve çevre düzenlemesi yapılacağı kaydedildi.

Belediye, Chrysopolitissa Kilisesi için de çalışma yapıyor

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, çalışmaların uzman kişilerce takip edildiğine vurgu yaparak, çalışmaların Kültürel Miras Uz. Doç. Dr. Müge Şevketoğlu rehberliğinde devam ettiğini söyledi.
Güngördü, bölgenin halkın ve ülkeye gelen turistlerin keyifle gezebilecekleri bir yer olması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Yıkık olan sur duvarının restorasyonunun ardından, bölgedeki Chrysopolitissa Kilisesi’nin tavanın yapılmasına başlanacağına işaret ederek, kilisenin röleve çalışmalarına başlandığını ve teknik detayların kararlaştırıldığını, hazırlanacak dosyanın Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na sunulacağını ifade etti. Güngördü, “Bu bölgenin söz verdiğimiz gibi aktif olarak kent yaşamına katılmasını, turizme kazandırılmasını ve bölgeye ilginin artmasını amaçlıyoruz” dedi.

Önceki Haber Doğanköy’de Alıç Festivali yapıldı