GİRNE BELEDİYESİ’NDEN MESAİ SAATLERİ DIŞINDA VE HAFTASONU ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BELEDİYEYE GELEN ŞİKAYETLER ÜZERİNE AÇIKLAMADA BULUNULDU

“BELEDİYELERİN BU KONUDAKİ YETKİSİ YASALARLA SINIRLI”

Girne Belediyesi’nden, inşaatlar ve bazı işyerlerinin mesai saatleri dışında veya hafta sonu çalışmalarıyla ilgili belediyeye gelen şikayetler üzerine açıklamada bulunuldu.
Yapılan açıklamada, yasal düzenlemeler ışığında ve 51/1995 sayılı İş Yasasının ilgili diğer maddeleri uyarınca, Belediyenin bu konudaki görev ve yetkilerinin ilgili şikayetleri Çalışma Dairesi ve Polis Müdürlükleri ile paylaşmak ve gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmekle sınırlı olduğuna dikkat çekildi.
Yapılan açıklamada, 22/1992 sayılı İş Yasasının işyerlerinin açılış ve kapanış gün ve saatleri ile ilgili 35. Maddesinde belirlenen çalışma hayatında iş saatleri ile ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu tarafından alınacak bir karar ile saptandığı ve bu kurallara uygun çalışılıp çalışılmadığını denetleme yetkisinin ise Çalışma Dairesi veya Polisin yetkisinde olduğu belirtildi.

“Esas sorumlu Çalışma Dairesi’dir”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, özellikle hafta sonu ve geceleri inşaatlarda yapılan çalışmalarla ilgili belediyeye çok fazla şikayet geldiğini ifade ederek, ilgili inşaatlara belediyenin müdahale etmesiyle de konu inşaatların Çalışma Dairesi’nden izinleri bulunduğunu gördüklerini belirtti.
Güngördü, bu konuda belediyenin yetkilerinin yasalarla sınırlandırıldığını halkın bilgisine getirmek istediklerini vurgulayarak, esas sorumlunun Çalışma Dairesi olduğunun altını çizdi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NDEN TOPLU TAŞIMACILIKTA ÖNEMLI UYGULAMA