GİRNE BELEDİYESİ’NDEN 65 YAŞ ÜSTÜ BİREYLERE ÇAĞRI: “KENDİ SAĞLIĞIN VE TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL! MARKETE, ECZANEYE VE İLAÇ ALIMI İÇİN HASTANEYE SİZÎN YERİNİZE BİZ GİDERİZ”

90162830_3442956845733868_5534646740554088448_nGirne Belediyesi, belediye sınırları içerisinde yaşayan, 65 yaş üstü bireyler ve İkinci Bahar üyeleri için hizmeı başlattı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü tedbirleri kapsamında özellikle yüksek risk grubundaki yaşlıları korumak amacıyla Sosyal İşler Şubesi ekipleri, binin üzerinde kayıtlı üyeyi arayarak tüm üyelere “Sağlığınız için evinizde kalın” çağrısında bulunuyor. Ayrıca, 65 yaş üstü belediye sınırlarında yaşayan bireylerin market, hastaneden ilaç temini ve eczane ihtiyaçları konusunda belediye ekiplerinin taşıma hizmeti sunduğu bildiriliyor.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan bu zor süreçte vatandaşların gerekli kurallara uyması ve sokağa cıkılmaması gerektiğini hatırlatarak, özellikle yaşlı ve hastaların risk grubu içerisinde olduğunu ifade etti. Güngördü, “Bazı yaşlı ve hastalarımız yalnız yaşıyor, bazılarının kimsesi yok ya da çocukları uzakta. Biz bu süreçte onları korumak zorundayız. Dışarıya çıkmaları çok riskli. Ekiplerimiz üyelerimizi arıyor. İhtiyacı olanların adresine giderek ihtiyaç listelerini alacağız. Onların yerine market, hastane ilacı ve eczane ihtiyaçlarını temin ederek evlerine teslimatını yapacağız” dedi. Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi Ekiplerine +905338799595 ve +905338702010 numaralı telefonlardan ulaşılabilecek. Market ve Eczane alışverişleri Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü 08.00-12.30 saatleri arası gerçekleştirilecek.

Önceki Haber CORONA VİRÜSE KARŞI GİRNE’DE HİJYEN ÖNLEMLERİ DEVAM EDİYOR…