Girne Belediyesi’nden; 1 Kap Mama 1 Kap Su İçin Çağrı

Girne Belediyesi Sokakta Yaşayan Hayvanların İhtiyaçlarını Karşılayabilmelerine Yardımcı Olma Çağrısı Yaptı.

Girne Belediyesi, sıcak havanın en az insanlar kadar hayvanları da etkilediğine işaret ederek vatandaşlardan gerek kapılarının önüne gerekse kent içerisinde bulunan yemlik ve suluklara su ve mama bırakarak sokakta yaşayan hayvanların ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine yardımcı olma çağrısı yaptı.

Girne Belediyesi Sokak Hayvanları ekibi geçtiğimiz günlerde çarşı esnafına ziyarette bulunarak işyeri önlerine koymaları için mama ve su kabı ve bir miktar mama bağışında bulundu. Çarşıdaki esnafın duyarlılıkla karşıladığı çalışmayı yürüten ekip, bazı noktalarda sokak hayvanları için mama ve su kaplarının sürekli takviye edildiği hayvan sever uygulamaları da gözlemledi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediyenin sosyal sorumlulukları çerçevesinde; kentte yaşayan tüm canlıların sağlığını ve huzurunu korumak adına sokak hayvanları ile ilgili en az Belediye kadar Girneli her bireyin de katkı koyabileceğine dikkati çekti. Güngördü, kapı girişlerine koyulacak bir kap suyun, bir insan için oldukça kolay ve basit görünse de sokaktaki kimsesiz hayvanlarının yaşamı için hayati bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Güngördü, kent içerisine belli istasyon noktalarına Belediye tarafından yerleştirilmiş yemlik ve suluklara; vatandaşların yem ve su takviyesi yaparak katkı koyabileceğine de işaret ederek zaman zaman duyarlı esnafın kendi dükkanlarının kapılarını açarak sokak hayvanlarının serinleme ve beslenme ihtiyacını da karşıladıklarını gözlemlediklerini ifade ederek duyarlı esnafa teşekkür etti.

Önceki Haber Karakum Bölgesinde Kamusal Alandaki Karavan Bölgeden Çıkartıldı