GİRNE BELEDİYESİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

AĞAÇ DİKME (2) AĞAÇ DİKME (5)
AĞAÇ DİKME (1)Girne Belediyesi 24Ocak 2016 Pazar günü “Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun” sloganıyla ikinci kez halk ve sivil toplum örgütleriyle birlikte ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdi.
Girne Belediyesi “Girne ağaçlanıyor senin de katkın olsun” sloganıyla ikinci kez ağaçlandırma kampanyası düzenledi. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Karaoğlanoğlu Mezarlık Alanı’nda yapılan ağaçlandırma çalışmasından sonra, 24 Ocak 2016 Pazar günü saat 11.00’desivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla Ayışığı Evleri doğusunda, Farabi Sokak’ta ağaçlandırma çalışması gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Girne Belediyesi’ne bağlı çeşitli bölgelerde devam edecek ağaçlandırma çalışması çerçevesinde ilk etapta Karaoğlanoğlu Mezarlık Alanı’na yaklaşık 500 adet Selvi ağacı ekildiği, Farabi Sokak’ta da yaklaşık 100 adet neriumoleander (zakkum) ve ficusnitida ekildiği kaydedildi.

Bölgeye yeşil alan ve çocuk oyun parkı kazandırılacak
Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, bölgede yıllardır atıl durumdaki boş alanda yeşil alan ve çocuk oyun alanı oluşturulacağına işaret ederek, kentteki yoğun yapılaşma çerçevesinde yeşil alanların yok olma aşamasına geldiğine, kentin çeşitli bölgelerinde ağaçlandırma çalışması başlattıklarına değindi.Güngördü, boş ve atıl durumdaki tüm kamusal arazileri ağaçlandırmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Güngördü, gelecek nesillere bırakılabilecek en büyük mirasın yaşanabilir bir çevre olduğuna dikkat çekerek, doğa sevgisini çocuklarımıza aşılamanın önemine değindi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NİN AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR