GİRNE BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI RESMİ TÖRENLE AÇILDI

Girnelilere daha çağdaş bir hizmet sunmak amacıyla tasarlanan, ülkenin en modern kamu binası durumundaki Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası  28 Şubat 2020 Cuma günü resmi törenle açıldı.

Ocak ayında faaliyete başlayan ve hem yeni hizmet anlayışı hem de mimarisiyle büyük beğeni toplayan Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası açılış törenine, Türkiye ve KKTC’den yetkililer yanında halk’da büyük ilgi gösterdi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Girne Belediyesi’nin çağdaş çizgide modern bir mimariyle tasarlanan ve belediyenin öz kaynaklarıyla yapılan Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binasının açılışına, KKTC’den devlet yetkilileri yanında Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Marmara Boğazlar Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden yetkililer de katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan açılış serenomisinde, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Proje Mimarı Ali Yapıcıoğlu birer konuşma yaptı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,açılış  konuşmasına; İdlib’te bulunan kahraman Türk askerimize yapılan saldırı sonucu, Mehmetçiğimizin şehit düşmesi ve çok sayıda askerimizin yaralanmasını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunduklarını ve daha bu acı geçmeden  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde  çıkan yangın sonucunda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, hastalarımıza ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Güngördü konuşmasına şöyle devam etti; “Önümüzdeki yarım asırlık sürece rahatlıkla hizmet verecek şekilde, öz kaynaklarımızla Girne’mize kazandırdığımız bu eseri tamamlayıp hizmete koymanın gururunu yaşıyoruz.45 yıldır çarşı merkezinde kullanılan bina  3000 nüfusa göre dizayn edilmiş bir hizmet binasıydı, artık kenti kullanan 100’000 insan olduğunu ,2014 nisan ayında temeli atılan bu binayı bitirmek için çok çalıştıklarını kaydetti.Güngördü ”Bu süreçte tahsilata çok önem verdik, bu binanın yapımında hiçbir kurum ve kuruluştan herhangi bir hibe, kredi ve benzeri hiçbir olanaktan yararlanmadık ve  kendimiz, Girne halkından,esnafından ve iş adamlarından  tahsil ettiğimiz vergiler ve harçlarla bu binayı inşa ettik” dedi.Güngördü  bu gururu ve mutluluğu paylaşmakta en büyük payın, Girne halkının,esnafının  ve iş insanlarının  olduğunu, onlara teşekkürü bir borç bildiğini sözlerine ekledi.

Güngördü: Ülkemize hayırlı olsun

Girne Belediye Başkanı Güngördü,  Belediyenin 29 Milyon TL tamamen kendi kaynaklarından harcayarak kente kazandırdığı 8 bin metrekarelik çevre dostu yeni hizmet binasının kentin önümüzdeki yarım asırlık sürecine çağdaş koşullarda hizmet edebilecek şekilde tasarlandığını belirterek, emeği geçen tüm personeline ve herkese teşekkür etti.

Güngördü, yeni binayla birlikte yeni bir organizasyonla çözüm odaklı hizmet
anlayışıyla çalışmaya başlayan yeni hizmet binasının açılışında ve tanıtım töreninde, tüm meclis üyeleriyle birlikte belediye personelinin büyük heyecan duyduğunu söyledi. Güngördü, “Biz gururluyuz ve heyecanlıyız. Ancak, bu bina tüm kentin binası, bu bina aydınlık geleceğimiz çocuklarımızın binası, bu gurura ve bu heyecana ortak olacak tüm halkımızdır, dedi.

Önceki Haber Çocukluk Çağı Kanserleri Konulu Eğitimler Sona Erdi