Girne Belediyesi yardım tırları iki bölgeye ulaştı. Belediye tarafından yürütülen yardım kampanyası ise devam ediyor

Yardımlar Adıyaman ve Hatay’a vardı

Girne Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yardım kampanya tırları bölgelere ulaşmaya başladı. İlk etapta Adıyaman ve Hatay’a ulaşan yardım tırları, Adıyaman’da AFAD yetkililerine teslim edilen yardım paketleri Hatay’da ise AHBAP Derneği’ne teslim edildi. Ulaşan yardım tırları, AFAD ve AHBAP yetkililerince yapılan yönlendirmeler sonucu acil ihtiyaç duyulan bölgelere sevk edilerek burada dağıtılmalarına başlandı.

YARDIM SEVKİYATI DEVAM EDECEK

Öte yandan Girne Belediye Başkanlığı direktifleri ile Sosyal İşler Şube Amirliği koordinesinde beş gündür aralıksız olarak devam eden yardım paketi toplama ve sevk çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Girne Belediyesi Sosyal İşler Amirliği’nce yapılan açıklamada, yardımda bulunmak isteyen vatandaşların, Cumartesi – Pazar da dahil olmak üzere, sabah 08:00 ile gece 24:00 arasında, Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası’na gerekli yardım paketlerini ulaştırabileceğini açıkladı.

ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi’nden verilen bilgiye göre acil ihtiyaç listesi şu şekilde;  battaniye, su, konserve gıda, toz süt (bebekler için), bez, ıslak mendil, kuru bakliyat, termal içlik, mont, kışlık giysi (yetişkin/çocuk), elektrikli soba…

Önceki Haber Girne Belediyesi’nin deprem konusundaki yardım çağrısına destek çığ gibi büyüyor