GİRNE BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ KOROSUNDAN ANKARA’DA MUHTEŞEM KONSER

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Ankara Yenimahalle Belediyesi işbirliği ile 13 Aralık 2017 tarihinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi.

Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerinden olan Kamran Aziz anısına düzenlediği 20’inci yıl konserini Ankara’da verdi. Ankara Yenimahalle Belediyesi işbirliği ile 13 Aralık 2017 tarihinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konseri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte izledi. Güngördü’ye bazı meclis üyeleri de eşlik etti.

“Biz Kıbrıslı kardeşlerimizi de çok seviyoruz”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sanatın her dalı, ülkeleri, milletleri birbirine yaklaştıran, farklılıkları ortadan kaldıran, dünyayı güzelleştiren, sınırları ortadan kaldıran, acıları yok eden tek şeydir. Belki de bu dünyadaki her icattan daha güzel ve değerlidir. Biz de Nazım Hikmet Merkezimizde çok farklı sanat dallarında birbirinden değerli toplulukları, alanlarında büyük başarılara imza atmış sanatçılarımızı Yenimahalle halkıyla buluşturmaya devam ediyoruz. Biz Kıbrıslı kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Onlar bizim bir ayrılmaz parçamız” dedi.

“Yenimahalle’yi takip ediyoruz”

Kültür ve sanata önem verdiklerini söyleyen Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun bugüne kadar değerli çalışmalar yaptığını ve 50’den fazla konsere imza attığını ifade etti. Yenimahalle Belediyesinin kültür sanat etkinliklerini yakından takip ettiklerini ifade eden Güngördü, kendilerini Yenimahalle’de ağırlayan ve salonlarının kapılarını Girneliler için açan Başkan Yaşar’a teşekkür etti. Güngördü, gecenin anısına Başkan Yaşar’a Kıbrıs’a özgü sarı ipek kozası tepsi hediye etti.
19 yıldır çalışmalarını Şef İhsan Gürel yönetiminde sürdüren Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, yorumladığı birbirinden güzel eserlerle Yenimahallelilere güzel bir akşam yaşattı. Konserin son bölümünde ise Ankara Radyosu ses sanatçısı ve bestekarı Celal Abacı yönetiminde çalışmalarına devam eden Türkiye Kömür İşletmeleri Türk Sanat Müziği Korosu da Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’na şarkılarıyla eşlik etti.
Türkiye Kömür İşletmeleri Türk Sanat Müziği korosu Girne Belediyesi’nin katkılarıyla 2 Kasım 2017’de Girne’de konser vermişti.

Önceki Haber GÜNGÖRDÜ ANITKABİR’İ ZİYARET EDEREK ANI DEFTERİNİ İMZALADI