GİRNE BELEDİYESİ, TRAFİK KONUSUNDA HALKI BİLİNÇLENDİRMEK VE TRAFİKTE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKİP, FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

11054524_1186660558030186_2612495453055568905_o

Trafik hayattır, “Trafikte biz de varız”

Girne Belediyesi, trafik konusunda halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla “Trafikte Biz de Varız” sloganıyla bir etkinlik düzenleyecek.
Girne’de, 29 Mart 2015 tarihinde 11:00-13:00 saatleri arasında yapılacak etkinliğe, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Engelliler Spor Federasyonu, Bisikletliler Federasyonu, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Engelliler Dayanışma Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, motosiklet kulüpleri, motosikletseverler ile bazı sivil toplum örgütleri ve dernekler de destek verecek.
Etkinlikte, aynı anda hareket edecek engelli bireyler, yayalar, bisikletliler ve motosikletliler broşür dağıtımı yapacak ve grup temsilcileri Girne Antik (Yat) Liman’da birer konuşma gerçekleştirecek.

Güngördü: Trafiğe çıkanlara saygı duyulmalı
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, artan trafik kazalarına dikkat çekip, trafik kazalarının önlenmesi konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek olan etkinliğe, herkesin sahip çıkmasını ve katkı koymasını istedi.
Nida Güngördü, engelli bireylerin, yayaların, bisikletlilerin ve motosikletlilerin katılacağı etkinliğin “Trafikte Biz de Varız” sloganıyla gerçekleştirileceğini belirterek, trafik kazalarının yaşanmaması için trafiğe çıkan her bireyin, birbirine saygı duyması ve trafik kurallarına uyması gerektiğini savundu.

Etkinlik programı
Ramadan Cemil Meydanı’ndan başlayacak olan etkinlikte, engelli bireyler, yayalar, bisikletliler ve motosikletliler konvoy halinde aynı anda hareket edecek. Engelli bireyler ve yayalar, Atatürk Caddesi’ne gelince, konvoydan ayrılıp, Girne Antik Liman’da kurulacak olan sahnede düzenlenecek etkinliğe katılacak.
Bisikletliler ve motorsikletliler ise sürüşlerine devam edip, Ziya Rızkı ve Naci Talat Caddelerinden geçerek Karşıyaka Köyü’ne doğru ilerleyip, tekrar aynı güzargahı izleyerek Girne Antik Liman’daki etkinliğe katılacak.
Girne Antik Liman’da kurulacak sahnede bazı etkinlikler ve müzik dinletileri sunulacak.
Etkinliğe katılan tüm gruplar limanda, broşür dağıtımı yapacak. Etkinlikte, günün anlam ve önemine göre konuşmalar gerçekleştirecek.

Önceki Haber GİRNE’DE ZABITA EKİPLERİ SEYYAR SATICILARA GÖZ AÇTIRMIYOR