Girne Belediyesi tarafından “Genç Yazarlar Teşvik Ödülü” veridi.

Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından her sene Ali Nesim’in anısına düzenlenen “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” töreninde Girne Belediyesi tarafından ilk defa “Genç Yazarlar Teşvik Ödülü” de verilerek, Demet Mannaş Kervan’a Polisiye Roman Teşvik Ödülü ve Kemal Caymaz’a Fantastik Roman Teşvik Ödülü takdim edildi.

Kıbrıs Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden, uzun yıllar Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği’nin Başkanlığını üstlenmiş ve 9 Mayıs 2014 tarihinde vefat eden Ali Nesim’in düşüncelerini, eserlerini ve Kıbrıs Türk kültürünü yaşatmak için Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği tarafından 2016 yılından itibaren dağıtılan “Ali Nesim Edebiyat Ödülleri” kapsamında düzenlenen ödül töreni, geçtiğimiz sene pandemi nedeniyle ertelenmişti.

Bu sene ertelenen ödül töreni nedeniyle,  2020 ve 2021 yılları ödül töreninde aynı anda iki kişye ödül verildi. Girne Belediyesi tarafından ödül kazanan Demet Mannaş Kervan ve Kemal Caymaz, plaket ve maddi ödülleri Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından takdim edildi.

Önceki Haber YAZ TATİLİ ÇOCUK VE GENÇLİK ATÖLYELERİ DANS ATÖLYESİYLE DEVAM ETTİ