GİRNE BELEDİYESİ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ KURSİYERLERİ KIŞ DÖNEMİ KURSLARINI BİTİREREK SERTİFİKALARINI ALDI

Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde kış dönemi için hazırlanan programın sonunda kursiyerler katılım sertifikalarını aldı.

Kadınlara yönelik düzenlenen dikiş kursu, çocuklar için düzenlenen dans ve İngilizce kursu, yetişkin ve çocuklara yönelik düzenlenen İngilizce ve satranç kursuna katılan kursiyerlere üç aylık program sonunda sertifikaları verildi.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi Misli Kadıoğlu, eski belediye binasının Sosyal Yaşam Merkezi’ne dönüştürülerek bugün çocuk ve yetişkin tüm kent halkına çeşitli alanlarda kendini geliştirecek programlar hazırladıklarını ifade ederek, kış dönemi kurslarının sona ermesinin ardından önümüzdeki günlerde de üç aylık bahar dönemi programı için kayıt alınmaya başlanacağını belirtti.

Kadıoğlu, başta kadın ve çocuklar olmak üzere eğitimde fırsat eşitliği kapsamında hizmet ağlarını her geçen gün geliştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, bölge üniversiteleri, kurum ve kuruluşlar yanında uzman ve eğitmenlerin desteğiyle de her kesimden insanın faydalanabileceği kurs ve atölyelerle merkezin aktif çalıştığını söyledi.

GÜÇLÜ, KATILIMCI VE GELİŞMİŞ BİR TOPLUM İÇİN HER YAŞTA EĞİTİM ÖNEMLİ

Kursa katılan kursiyerleri derslerinin son gününde ziyaret ederek sertifikalarını veren Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan tüm kursiyerlere başarılarının devamını dileyerek, kurslarda emeği geçen eğitmenler ve Sosyal İşler Şubesi personeline teşekkür etti.

Güngördü, güçlü, katılımcı ve gelişmiş bir toplum için her yaşta eğitim ve üretimin gerekliliğine işaret ederek, yerel yönetimler tarafından fırsatlar yaratılması ve bu sağlanan olanakları değerlendirmenin önemine dikkat çekti.

Güngördü, kent halkına yönelik düzenlenen kurs programları yanında Girne Belediye personeline yönelik de eğitimleri yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Pandemi nedeniyle genel anlamda eğitim ve sosyal faaliyetlerde yaşanan kısıtlamaların ardından önümüzdeki kısa sürede Girne’de bu konudaki çalışmaların hızlı bir şekilde artarak sürmesinin programlandığını kaydetti.

Önceki Haber 11. INTERNATIONAL CARTOON CONTEST – 2022 TERMS AND CONDITIONS OF PARTICIPATION