GİRNE BELEDİYESİ ÖYKÜ YARIŞMASI DÜZENLİYOR

oyku

Girne Belediyesi “Hayalimdeki Girne” konulu öykü yarışması düzenliyor. Girne Belediyesinden verilen bilgide, (9-10-11 yaş grubu), (12-13-14 yaş grubu), (15-16-17 yaş grubu) olarak üç grupta değerlendirme yapılacağı belirtilerek, yarışmaya katılmak isteyenlerin en geç 8 Nisan 2016 Cuma gününe kadar öykülerini Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne göndermeleri gerektiği ifade edildi.
Düzenlenen yarışmayla, amacın okuma ve yazmaya olan ilgiyi artırmak, öğrenci ve öğretmenleri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmanın hedeflendiği kaydedildi. Yarışmayı kazananların ödüllerini Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek bir törenle verileceği belirtildi.
Jüride, Fatoş Avcısoyu Ruso (Şair- Eğitimci), Ceyhan Özyıldız (Öykü yazarı-Fotoğraf sanatçısı), Mehmet Kansu (Eğitimci-Şair- Öykü yazarı), Dervişe Güneyyeli Kutlu ( Öykü yazarı- Şair), İsmihan Yorgancı (Oyun yazarı- Dramaturg), Misli Kadıoğlu ( Gazeteci- Girne Belediyesi Basın) yer alıyor.

“Amacımız farkındalık yaratmak”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geleceğin mimarları çocuk ve gençlerin, okuyan, yazan, düşünen, sorgulayan bireyler olmasının önemine işaret ederek, yaptıkları çeşitli etkinliklerle de bu konuda bir farkındalık yaratmak, çocuk ve gençlere fırsatlar sunmak amacını taşıdıklarını söyledi.
Güngördü, düzenlenen yarışmaya ülke genelinde kategorilerine göre tüm öğrencilerin katılabileceğini belirterek, bu konuda öğretmen ve ailelerin de çocuklarını yönlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Katılım şartları şöyle;

(1) Yarışmaya katılacak eserlerde aşağıdaki şartlar aranır.

a) Yarışmaya gönderilecek öyküler A4 çizgisiz dosya kâğıdına bilgisayarla ya da elle yazılacaktır.
b) Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.
c) Orijinal olmayan (fotokopi olarak gönderilen ) öyküler değerlendirmeye alınmaz.
ç) Öykünün herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış veya çizilmiş resimler yer alamaz.
d) Yarışmaya gönderilecek öyküler 5 (beş) sayfayı geçemez.
e) Yarışmaya gönderilecek öykülerde sözcük sayısı 400’den (dört yüz) az, 1200’den (binikiyüz) çok olamaz.
f) Yarışmaya gönderilecek öykülerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmaz. Ayrıca öykülerin arka sayfası, kullanılamaz.
g) Öykünün son sayfasında öğrencinin adı-soyadı, adresi, okulu, telefon numarası, fotoğrafı ve kısa özgeçmişi eklenmelidir.
h) Yarışmanın ödül töreni Mayıs 2016 tarihinde jüri üyelerinin de katıldığı bir tören ile yapılacaktır.
(2) Birinci fıkrada belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmaz.

(3) Öyküler, 8 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Girne Belediyesi’ne kapalı zarf içerisinde iki kopya olarak ulaştırılacaktır.

Önceki Haber ZİYA RIZKI CADDESİ’NDE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR