GİRNE BELEDİYESİ, OKUL KANTİN VE KAFETERYA ÇALIŞANLARINA YÖNELİK “HİJYEN” EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

Girne Belediyesi tarafından, Kıbrıs Türk Gıda Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla, geçtiğimiz hafta okul kantin ve kafeterya çalışanlarına yönelik “Hijyen” eğitimi gerçekleştirildi. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Leymosun Kültürevi’nde yapılan ve bölge okullarındaki kantin ve kafeterya çalışanlarının katıldığı “Hijyen” konulu eğitimi Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Sorumlusu ve Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Naile Soyel verdi. Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Sorumlusu ve Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Naile Soyel, sağlıklı beslenmenin hayatın en vazgeçilmez unsurlarından olduğunu söyledi. Soyel, sağlıklı gıdanın kaçınılmaz şekilde güvenilir ve hijyenik olmasının önemini vurguladı. Soyel, “Sözkonusu çocuklarımız olunca gıda hijyen ve güvenliği konusu daha bir hassaslaşıyor. Bu nedenle Girne bölgesinde okul çocuklarına yemek hazırlayan tüm toplu tüketim yerlerinde çalışanlara yönelik olarak böyle bir eğitim düzenlemeyi yerinde bulduk. Çünkü tüm çocuklarımız güvenli ve sağlıklı gıdayı en temel unsur olarak hakediyor” dedi. Etkinlik sonunda konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, böylesine önemli bir konuya duyarlılık göstererek eğitime katılan ve katkı koyan herkese teşekkür ederek, katılımcılara katılım belgesi verdi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ YARIYIL ŞENLİĞİ BAŞLIYOR!