GİRNE BELEDİYESİ ODA TİYATROSU 12 NİSAN’DA AÇILIYOR!

Girne Belediyesi Terminal Binası’nda yer alan eski kültür merkezi yeniden inşa edilerek, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu olarak 12 Nisan 2018 Perşembe günü hizmete açılıyor.

Girne Belediyesi Terminal Binası’nda yer alan yıllardır çeşitli tiyatrolar, etkinlikler ve toplantılara ev sahipliği yapan ve neredeyse yıkılıp yeninden inşa edilen eski kültür merkezi yeni ismi Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu açılıyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu, 12 Nisan 2018 Perşembe günü saat 19:00’da, KKTC Milli Eğitim Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit’in katılımıyla hizmete açılacak.
Açılışın ardından, saat 20:00’de Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi’nin ortak prodüksüyonu olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu sahneye konulacak.

GÜNGÖRDÜ: “KENT YAŞAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kültür Merkezi için yıllar önce İnşaat Mühendisleri Odası tarafından verilen “çürük ve yıkılma tehlikesi” olduğuna yönelik raporu hatırlatarak, 27 Ocak 2015 tarihinde İnşaat Mühendisler Odası’ndan aldıkları bilirkişi raporunun ardından bina ETÜT’leri yapıp, güçlendirme ve tadilat projesi hazırladıklarını söyledi.
Güngördü, eski binanın neredeyse yıkılarak yeniden inşa edildiğine dikkat çekerek, böylelikle Girne’nin kapalı, kullanışlı, yeni bir tiyatro salonuna kavuşturulduğunu söyledi. Güngördü, kente kazandırılan Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nin ardından yeni bir tiyatro salonuyla kent yaşamına sosyal ve kültürel anlamda önemli katkı sağlanacağını ifade ederek, yeni salonun tüm sanatseverlere hayırlı olmasını diledi.

ATİK: “GİBETSU YENİ EVİNE KAVUŞTU”

Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik, Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu’nun (GİBETSU) yeni, sağlıklı ve konforlu evine kavuştuğunu söyleyerek, GİBETSU’nun kendi oyunlarının yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından birçok tiyatro ekibini, müzisyenleri ve sanat aktivitelerini kendi evi Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda misafir edeceğini kaydetti. Atik, “Sanatın üretildiği, sanatın sahnelendiği, seyircisiyle buluştuğu bu tür kamusal alanların daha da çoğalmasını dileyerek, SANATA EVET diyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki Haber OSMAN TÜRKAY’IN İLK İKİ ŞİİR KİTABI, GİRNE BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİDEN YAYINLANDI