GİRNE BELEDİYESİ, KARŞIYAKA PARKI’NA ENGELLİ ÇOCUKLARIN DA YARARLANABİLECEĞİ OYUN GRUPLARI YERLEŞTİRDİ

DSC_1421 DSC_1422 DSC_1427

Girne Belediyesi, Karşıyaka Parkı’na engelli çocukların da yararlanabileceği oyun grupları yerleştirdi

Girne Belediyesi Park ve Bahçe Bölümü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Karşıyaka Parkı’na engelli çocukların da yararlanabileceği salıncak ve oyun grubu yerleştirildi. Karşıyaka Parkı’nın ayrıca yıpranan zemini yenilendi.

Kent genelinde uzun yıllardan beridir bakım ve yenilemeleri yapılmadığından dolayı hasar gören parklarda süren bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yeni park ve bahçe çalışmaları devam ediyor.

Farabi Sokak’ta bulunan Defne Parkı’nın hizmete girmesinin ardından 23 Nisan Koruluğu’nda Gelin Kuşu Sokak’ta ve Ozanköy Zeyko ve Karaoğlanoğlu Kervansaray Bölgesi’nde park çalışmaları sürüyor.

Güngördü: Çocuklar birlikte oynayacak

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğuna ve belediye hizmetlerinden yararlanmaları gerektiğine dikkat çekti.

Nidai Güngördü, sağlıklı bireylerin yetişmesi için oyun alanlarının önemine işaret ederek, Değirmentaşı Parkı’nın ardından Karşıyaka Parkı’na da yerleştirilen oyun grupları arasında engelli çocukların da yararlanabileceği salıncak ve rampalı oyun grubu bulunduğunu ifade etti.

Güngördü, yapılan düzenleme sonucu engelli ve engelsiz çocukların birlikte oyun oynama fırsatı yakalayacaklarını kaydetti.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ÇOCUKLARA OKUMA ŞENLİĞİ DÜZENLİYOR