GİRNE BELEDİYESİ KARAOĞLANOĞLU’NDA DEREDE ISLAH VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Belediyesi, Karaoğlanoğlu’nda köy merkezinin kuzeyinde yer alan ve kış aylarında taşması sonucu su baskınlarına neden olan derede, ıslah ve temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.

Girne Belediyesi, dere ıslah ve temizlik çalışmalarına Karaoğlanoğlu’nda devam etti.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, yıllardır temizlenmeyen ve aşırı yağmurlarda tıkanarak su baskınlarına neden olan Karaoğlanoğlu’nda köy merkezinin kuzeyindeki deredeki çalışmalar geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, dere yatağında kendiliğinden yetişen yabani otlar ile yaşanan çevre sorunlarının çözülmesi için dere alanındaki çöplerin ve diğer malzemelerin temizleme çalışmalarını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bölge sakinlerinin, yaz aylarında sinek ve haşerelerden şikayetçi olduğunu, kış aylarında ise derenin taşması sonucu ciddi su baskınlarından bölge sakinlerinin mağdur olduğunu belirten Güngördü, bu sorunları en asgariye indirmek adına bu çalışmayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Bölge halkı memnun
Karaoğlanoğlu Muhtarı Hüdaverdi Tutku da, bölge halkı olarak Girne Belediyesi’nden derenin temizlenmesi konusunda talepleri olduğunu ve bu taleplerinin yerine getirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tutku, “Derelerin ıslah ve temizliğinden Kaymakamlık sorumludur. Ancak belediye başkanımız bu konuda irade koyarak ricamızı geri çevirmedi ve bu derenin temizliği konusunda ciddi bir adım attı. Girne Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.

Önceki Haber “BAKMAK VE GÖRMEK ARASINDA” FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI