GİRNE BELEDİYESİ İSTANBUL’DA BULUNAN UCLG-MEWA GENEL MERKEZİNE ÇALIŞMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Girne Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Güçlüsoy’un eşlik ettiği Girne Belediyesi Dış İlişkiler personelinin bulunduğu heyet, 11-13 Temmuz 2021 tarihleri arasında UCLG-Mewa (Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Teşkilatı)’nın İstanbul’da bulunan genel merkezinde çalışma ziyaretinde bulundu.

Bilindiği üzere Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü UCLG-Mewa 2019-2022 Kültür ve Turizm Komitesi başkanlığını yürütmektedir. Girne Belediyesi ev sahipliğinde 21-22 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan “Erişilebilir Turizm Çalıştayı” hakkında fikir alışverişinde bulunan heyetler, Hibe ve Projeler, Kültür ve Turizm, Akıllı Şehirler, Sosyal İçerme, Kent Diplomasisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konu başlıklarında toplantılar gerçekleştirdi.
“Dünya Belediyeleri ve insanları ile buluşmak için ilk kez önemli bir girişim yapılmış oldu”
Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yakın çalışmaların başlamasının meyvelerinin alınıyor olması Girne için çok önemlidir. Heyetin bu ziyaretiyle birçok konuda UCLG-Mewa personelinden ilham alınmıştır. 2019 yılından itibaren devam eden bu güçlü işbirliğinin Girne Belediyesi ve kent halkına fayda sağlayacağına şüphem yoktur. İstanbul UCLG Mewa genel sekreteri Mehmet Duman ve ekibine heyetimize göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
Önceki Haber ÖYKÜ YARIŞMASININ SONUÇLARI BELLİ OLDU