GİRNE BELEDİYESI GENÇLİK PLATFORMU PİKNİK ALANINDA TEMİZLİK ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR

GİRNE BELEDİYESI GENÇLİK PLATFORMU “ÇÖP BİZİM SORUMLULUK KİMİN?” SLOGANIYLA PİKNİK ALANINDA TEMİZLİK ETKİNLİĞİ DÜZENLİYOR

Girne Belediyesi’nin 15-21 yaş arası gençlerden oluşturduğu Gençlik Platformu, 5 Temmuz 2021 tarihinde saat 17.00’de Boğaz Piknik Alanında çevre temizliği gerçekleştiriyor.

‘Çöp bizim sorumluluk kimin?” sloganıyla gençlerin organize ettiği etkinlikte, çöpler ayrıştırılıp araştırılarak veri elde edilmesi de hedefleniyor. Ayrıştırılan çöplerin bir kısmı da geri dönüşüme gönderilecek. Gençler, bu ilk farkındalık etkinlikleriyle ülkede, çevre kirliliğinde herkesin sorumlu olduğuna işaret ederek, hem insanların çevre kirliliğine neden olmaması hem de sürdürülebilir sıfır atık projelerinin bir an önce hayata geçmesi için çağrıda bulunacak. Çevreye duyarlı herkes ve geleceğine sahip çıkmak adına destek olmak isteyen tüm gençlere etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.

Etkinliğe katılmak isteyenler için saat 16.30 da Baldöken Otoparkından otobüs kalkacağı belirtildi.

Öte yandan tüm etkinliklere katılımda ikinci el kitap toplama kararı da alan Gençlik Platformu, katılımcılardan etkinliğe gelirken yanlarında okudukları bir kitabı da getirmeleri çağrısında da bulundu. Toplanacak kitaplar yaz sonunda ihtiyaçlı kişi ve kurumlara bağışlanacak.

Etkinliğe katılacak herkesin maske ve mesafe kurallarına uyması, eldiven ve suyunu yanında getirmesi istendi.

Önceki Haber GİRNE’DE GÜVENLİ HAYAT İÇİN GÜVENLİ GIDA KONTROLLERİ SÜRÜYOR